Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2018 > 14-03-2018

Ședința Camerei Deputaților din 14 martie 2018

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.57 Marius Bodea - "«:Poștașul»: din fruntea Consiliului Județean Iași se umple de ridicol";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Marius Bodea:

"«Poștașul» din fruntea Consiliului Județean Iași se umple de ridicol"

Domnul Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, se laudă de dimineață până seară că aduce sute de milioane de euro în județul Iași de la Guvern și că zeci de comune semnează contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, PNDL, datorită lui. Pentru corecta informare a cetățenilor și a opiniei publice, trebuie spus adevărul - președintele Consiliului Județean Iași nu are absolut niciun merit în accesarea acestor fonduri de către primari, prin PNDL. Fondurile sunt obținute prin meritul exclusiv al primarilor care au făcut toate documentațiile, au scris proiectele cap-coadă și s-au încadrat în criteriile de finanțare ale acestui program. Procedural, Consiliul Județean Iași nu are absolut nicio legătură cu aceste proiecte.

Într-un mod ridicol, mai nou, domnul Maricel Popa s-a transformat în "poștaș". Concret, contractele de finanțare sunt transportate de la Guvern la Iași prin serviciul poștei speciale utilizate de Consiliul Județean sau prin aducerea acestora în servieta proprie a Domniei Sale. Primarii ieșeni sunt ulterior chemați la sediul Consiliului Județean pentru a semna contractele de finanțare încheiate cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, însă în prezența obligatorie a domnului Maricel Popa și a fotografilor săi, deși meritul său în accesarea fondurilor este egal cu zero!

Acest fals festivism umilește în realitate primarii ieșeni, care au bătut singuri, de zeci de ori, drumul spre București, și care, fără niciun ajutor extern, au reușit să câștige proiecte pentru comunele pe care le conduc.

Este revoltător că într-un județ, în realitate umilit de Guvernul PSD-ist, cu ocazia alocărilor de fonduri pentru investiții majore, președintele Consiliului Județean, șef al PSD Iași, umblă cu astfel de abordări imature, își umple timpul cu astfel de regii proaste, în loc să se ia la trântă, spre exemplu, cu colegul său, ministrul transporturilor, pentru ca cele două obiective majore locale, autostrada și șoseaua de centură, să primească finanțare.

Am ferma convingere că Domnia Sa va rămâne în istoria județului Iași ca cel mai slab președinte de consiliu județean, fără niciun proiect personal inițiat în mandatul său, un încurcă-lume care se fotografiază artistic pe mormanul de proiecte începute de predecesorul său.