Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2019 > 26-06-2019

Ședința Camerei Deputaților din 26 iunie 2019

19. Supunerea la votul final:  
  19.12 Proiectul de Lege pentru modificarea art.25 alin.(4) lit.i) din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal (PL-x 395/2017). (adoptat)
 
consultă fișa PL nr. 395/2017

 

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

  ................................................

12. Proiectul de Lege pentru modificarea art. 25 alin. (4) lit. i) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal; PL-x 395/2017; lege ordinară.

Comisia pentru buget propune adoptarea proiectului de lege.

Vot, vă rog.

Cu 281 de voturi pentru și o abținere, adoptat.

Legi ordinare. Respingeri.

Explicarea votului, domnul Năsui.

Vă rog.

Domnul Claudiu-Iulius-Gavril Năsui:

Mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Vă mulțumesc că ați votat acest proiect de lege. Este un proiect extrem de benefic tuturor organizațiilor nonguvernamentale care desfășoară muncă caritabilă în România, tuturor asociațiilor și fundațiilor din România.

După cum știm, de multe ori rolul statului în țara noastră nu este îndeplinit cum trebuie și de multe ori aceste ONG-uri preiau din acest rol, inclusiv pentru a aduce medicamente care nu se mai găsesc. Auzeam zilele trecute de o doctoriță care și-a făcut un ONG pentru a aduce medicamente din afară cu sacoșa, deci în așa hal de disfuncțional este sistemul. De 30 de ani de la Revoluție până acum nu s-a construit decât un singur spital public de dimensiuni medii în România, în schimb un ONG privat din donații, de asemenea, private, construiește un spital public de copii bolnavi de cancer.

ONG-urile în România de multe ori au făcut treaba pe care statul a promis că o face, dar nu a făcut-o niciodată.

Tocmai de aceea această lege care permite mărirea sponsorizării, nu foarte mult, de la 0,5 la 0,75% din cifra de afaceri, este un lucru foarte bun pentru România și vă mulțumesc că ați votat această lege. (Aplauze.)

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Doamna deputat Bran Ioana. Vă rog.

Doamna Ioana Bran:

Mulțumesc, domnule președinte.

Mă bucur să văd că acest proiect are - am putea spune - unanimitate. Am văzut că doar un singur vot a fost abținere.

Dacă colegul de la USR susținea și vorbea despre ONG-uri și fundații, aș vrea să vorbesc și despre partea de asociații sportive, despre cluburi sportive.

Practic, în expunerea de motive se vorbește despre mișcare sportivă, despre încurajarea sportului în România și mă bucur că antreprenorii români vor putea susține și sportul românesc.

Vă mulțumesc.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Și eu vă mulțumesc.