Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2020 > 14-07-2020

Ședința Camerei Deputaților din 14 iulie 2020 (sesiune extraordinară)

8. Supunerea la votul final:
  8.12 Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, precum și pentru completarea art. 6 din Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați (Pl-x 356/2018) (adoptată prin vot electronic la distanță);
 
consultă fișa PL nr. 356/2018

 

Domnul Florin Iordache:

  ................................................

Trecem la Secțiunea III - "Legi organice. Adoptări".

11. Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, precum și pentru completarea art. 6 din Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați; Pl-x 356/2018.

Comisia juridică, Comisia pentru drepturile omului, Comisia pentru muncă și Comisia pentru egalitate de șanse propun adoptarea.

Să înceapă votul.

(Vot electronic la distanță.)

Anunț rezultatul votului și apoi vă dau cuvântul la explicare.

Rezultatul votului: 211 voturi pentru, 73 de voturi împotrivă, 10 abțineri, un coleg nu și-a exprimat votul.

A fost adoptat.

Explicarea votului, Oana Bîzgan. Te rog.

Doamna Oana-Mioara Bîzgan-Gayral (prin audioconferință):

Mulțumesc, domnule președinte.

De fapt mi se oprise și tableta exact la această lege pe care absolut îmi doresc să o votez "pentru". Vă rog, dacă se poate, să luați în considerare acest lucru.

Și aș vrea să le mulțumesc și să-i felicit pe toți colegii care au ales să voteze pentru această lege.

Vă mulțumesc în numele tuturor oamenilor care mi-au scris de-a lungul timpului pentru a mă informa de diverse situații cu care se confruntă la locul de muncă.

Am făcut azi un pas important pentru a asigura demnitatea oamenilor care aleg să lucreze aici, în țară.

Românii muncitori și responsabili sunt dați drept exemple peste hotare, un motiv de mândrie pentru alte țări, iar noi pierdem zi de zi oameni valoroși, oameni care ar putea schimba lucrurile în bine, aici, în România, dacă am reuși să-i motivăm suficient, să le respectăm munca și să-i tratăm cu demnitate.

Votul de astăzi este pentru a oferi românilor șansa să lucreze într-un mediu propice, în care să-și atingă potențialul maxim, făcând ceea ce știu și își doresc - să lucreze cu simț de răspundere.

Pentru aceasta, vă mulțumesc din nou. Am arătat încă o dată că mulți dintre noi, o majoritate - din păcate nu toată lumea - ne-am putut uni forțele pentru a fi cu adevărat în slujba cetățenilor.

Vă mulțumesc.

Domnul Florin Iordache:

Și eu vă mulțumesc.

Mai sunt colegi care doresc să intervină? Nu.