Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din 24 martie 2020

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Solicit Guvernului să dispună obligativitatea testării în masă a populației și comunicarea transparentă a situației epidemiei cu COVID-19 în România

Consider ca izolarea la domiciliu a populației nu este suficientă pentru a trece peste această pandemie și că efectuarea a foarte puține teste în raport cu populația care ar putea fi infectată cu COVID-19 înseamnă ascunderea adevărului despre situația epidemiei în România. Din aceste motive, este evident că o realitate cosmetizată a situației reale îi împiedică pe unii cetățeni să înțeleagă riscul pandemiei.

24 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar al PRO Europa)
Haos la Guvern sau vorba românului: să nu știe stânga ce face dreapta!

În vremuri tulburi, comunicarea la nivel guvernamental funcționează din nou “perfect”: vicepremierul Raluca Turcan vorbește de repetarea anului școlar, scenariu imposibil pentru ministrul Educației, Monica Anisie!   

24 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Și economia trebuie protejată de coronavirus!

România nu are, din păcate, forța financiară a unor țări precum Germania sau Franța, care au anunțat măsuri masive de ajutor pentru economie.

24 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grupul parlamentar PRO Europa)
Cerem Guvernului protecție socială pentru familiile sărace

În fiecare zi primesc mesaje și apeluri despre familii aflate la limita subzistenței și despre copii care n-au ce mânca. România are peste 150.000 de copii care merg flămânzi la culcare. Pentru aceștia, programul ”Cornul și laptele” reprezintă singura garanție la o masă pe zi, iar suspendarea cursurilor din școli le-a luat și dreptul acesta.

24 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)
Îndemn elevii și studenții să continue studiul individual; sunt sigură că autoritățile vor găsi soluția optimă privind anul școlar

Guvernul României, prin Ministerul Educației Naționale, face toate eforturile ca elevii și studenții să-și poată continua studiile în condiții de criză și susține examenele în timp util. În aceste momente dificile, este nevoie de o comunicare bună între Ministerul Educației, reprezentanții sindicatelor din învățământ și cei ai părinților, elevilor și profesorilor.

24 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grupul parlamentar al PSD)

Solicit urgent ministrului Sănătății, Victor Costache, să adopte o atitudine corectă față de personalul medical, personalul auxiliar și pacienții internați din Spitalul Județean de Urgență “ Sfântul Ioan Cel Nou” din Suceava.

24 martie 2020 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Petru-Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
În atenția Ministrului Afacerilor Interne


Stimate domnule ministru Marcel Ion Vela,

Lupta contra virusului Covid 19 sau Coronavirusului a dezvăluit, în fapt, oricărui român, un mare semn de întrebare. Necunoscuta aceasta are legătură cu persoana premierului Ludovic Orban, despre care noi, cetățenii Romaniei, nu mai știm nimic concret.

[...]

24 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Susținerea de către stat a șomajului tehnic se va aplica tuturor angajaților trimiși în șomaj tehnic de la instituirea stării de urgență

Fără idei constructive, Guvernul PNL a copiat defectuos de la PSD măsura susținerii cu 75% a salariilor celor trimiși în șomaj tehnic. Liberalii au pus plafon la maxim ¾ din salariul mediu, dar nu au inclus oamenii trimiși în șomaj tehnic imediat după instituirea stării de urgență, a impus proceduri birocratice și astfel au obligat firmele să plătească în continuare taxele pe muncă.

24 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Răzvan-Ilie Rotaru (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul calcă peste Constituție prin blocarea accesului la educație pentru 350.000 de elevi! Solicit sesizarea Avocatului Poporului și Curții Constituționale pentru abuz, discriminare și segregare!

Emiterea Ordinului ministrului Educației, Monica Anisie, prin care școala online devine obligatorie nu respectă Constituția României, pentru că Guvernul liberal nu a asigurat accesul la internet și la dispozitive de conectare pentru 350.000 de elevi din toată țara.

24 martie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grupul parlamentar al PSD)
Lege pentru acordarea de laptopuri sau tablete pentru profesori și pentru elevi din categorii dezavantajate  

Roxana Mînzatu, deputat PSD, a depus marți, 24 martie, o propunere legislativă pentru completarea Legii Educației, astfel încât elevilor din categoriile dezavantajate și profesorilor să le fie asigurate laptopuri și tablete pentru a putea participa la activitățile de educație online.

24 martie 2020 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 iunie 2022, 7:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro