Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din 28 iulie 2020

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu-Augustin Ilișanu (Grupul parlamentar al PSD)
,,La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bacău nu mai sunt locuri libere din cauza numărului mare de pacienți infectați cu COVID-19.

Pe data de 10 aprilie, ministrul Sănătății promitea, împreună cu președintele PNL Bacău, instalarea unui spital militar modular la Bacău. Faptele lipsesc, iar epoca liberală îi expune pe cetățeni din ce în ce mai mult unor riscuri majore, viața lor depinzând de o minimă infrastructură medicală și de infernul birocratizării Ministerului Sănătății care nici până astăzi nu a emis autorizația de funcționare a etajelor 4 și 5 din cadrul Spitalului Municipal Bacău, pregătite pentru a prelua pacienți cu COVID-19”, a declarat deputatul băcăuan Claudiu-Augustin Ilișanu.

28 iulie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Cum gestionăm bugetul european ce ne revine pentru 2021-2027

Uniunea Europeană a alocat României 79,9 miliarde de euro din bugetul pentru 2021-2027. Dintre aceștia, peste 46 miliarde de euro sunt bani din bugetul tradițional al UE. Dacă reușește să-i încaseze, România nu trebuie să îi mai dea înapoi. Sunt fonduri nerambursabile.

28 iulie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL)
Firmele românești să întocmească și să depună proiecte serioase, ca să aducă cât mai mulți bani nerambursabili în Moldova

Deputatul PNL Ioan Balan este convins că operatorii economici din Moldova nu au avut niciodată la dispoziție atâtea oportunități de finanțare a afacerilor ca în anul 2020, banii nerambursabili puși la dispoziție de Guvernul PNL putând să fie utilizați atât pentru dezvoltarea firmelor, extinderea producției, pentru creșterea numărului de locuri de muncă, cât și pentru îmbunătățirea produselor și serviciilor fabricate în România:

28 iulie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Legea pentru instituirea zilei de 17 noiembrie Ziua Copilului Prematur în România, adoptată de Parlament

Plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat luni, cu 229 de voturi pentru, 24 de abțineri și unul împotrivă, propunerea legislativă privind instituirea zilei de 17 noiembrie ca Ziua Națională a Copilului Prematur din România.

28 iulie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
Autoritățile locale au o responsabilitate uriașă pentru buna organizare a învățământului preuniversitar!

Deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea, consideră că politica generală în domeniul educației aparține Guvernului, prin ministerul de resort, în timp ce modul în care sunt administrate școlile, modul în care sunt asigurate resursele financiare, logistice și umane pentru învățământul preuniversitar depinde în mod covârșitor de atenția pe care o acordă primarul și consiliul local școlilor din localitate:

28 iulie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Găvrilă Ghilea (Grupul parlamentar al PNL)
PNL va câștiga pariul cu infrastructura!

La mai puțin de nouă luni de la preluarea guvernării, perioadă în care a fost nevoit să gestioneze cu responsabilitate și criza sanitară provocată de pandemia globală cu Covid-19, temperând semnificativ, prin măsurile adoptate, efectele ei devastatoare pentru mediul economic, Guvernul PNL și-a asumat un ambițios “Plan național de investiții și relansare economică” care eșalonează și prioritizeaza investiții de 100 miliarde euro pe toată durata exercițiului financiar multianual al Uniunii Europene 2020-2027, precizează deputatul Găvrilă Ghilea.

28 iulie 2020 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 1 iulie 2022, 11:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro