Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din 21 aprilie 2021

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Eugen Neață (Grupul parlamentar al PSD)
Circ de coaliție și de stat

De câteva zile, nimeni nu mai guvernează România. Prim-ministrul și miniștrii săi semnează condica la Guvern și muncesc la partidele din care fac parte.

N-a fost nevoie decât de un pic de autoritate în plus și pacea coaliției de guvernare s-a învolburat și s-a tulburat scoțând toate depunerile la suprafață. Nu că ar fi fost mai limpede înainte, dar pandemia i-a ajutat pe guvernanți să arate lumii că au o treabă și că merg la serviciu să o rezolve. [...]

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
De la România normală la România mafiotă!

„România normală”, concept programatic inițiat de președintele Klaus Iohannis, a dat în clocot!

Din păcate, ce vedem acum nu este nici România normală, nici guvernul normal, nici coaliția normală. Nici cei arși prin spitale, nici pacienții evacuați în miez de noapte, nici bolnavii morți cu zile, nu înseamnă România normală. [...]

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)
PNL și USR au redescoperit pasiunea guvernării în miez de noapte!

Care principii? Care Constituție? În coaliția de conjunctură, totul este negociabil. PNL-USR-PLUS nu lasă osul chiar atât de repede, au prins gustul puterii și de dragul funcțiilor vor îngropa orice adevăr.

Azi le place de Cîțu, mâine nu le mai place, ca poimâine să le placă iarăși. Cine să îi mai înțeleagă? De asta au nevoie românii? [...]

21 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Marți, 20 aprilie 2021, a avut loc ședința a Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, cu următoarea ordine de zi:

1.Propunere legislativă pentru completarea Art.138 și a Art.178 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ (Plx 124/2021) [...]

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Coarnă (Grupul parlamentar al PSD)
Fenomenul violenței domestice. Proiectul de lege nr. 129/2020 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale. Autorii infracțiunilor de violență domestică sunt puși sub lupă !

În declarația susținută în Parlament în 21 aprilie, deputatul PSD Dumitru Coarnă și-a exprimat susținerea pentru adoptarea Proiectului de lege nr. 129/2020 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale, demers legislativ ce vizează respectarea drepturilor persoanelor abuzate, victime ale violenței domestice.

21 aprilie 2021 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marian Crușoveanu (Grupul parlamentar al PNL)
Alternativa Techirghiol, proiect esențial pentru sprijinirea economiei județului Constanța

La întâlnirea de astăzi, cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță, am pus în discuție mai multe subiecte de interes local și regional, mai ales că dezvoltarea infrastructurii rutiere este esențială pentru economia și bunăstarea românilor.

Alternativa Techirghiol este un proiect pe care îl urmăresc îndeaproape, pentru că este esențial în ceea ce privește dezvoltarea județului Constanța. [...]

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Georgescu (Grupul parlamentar al PSD)
Cresc tensiunile la Marea Neagră. PNL și USR-PLUS sunt interesate doar de funcții

Lângă noi poate izbucni oricând un război de proporții! Numărul trupelor rusești la granița cu Ucraina este cel mai mare din 2014 până în prezent. Armata rusă transportă echipamente și soldați ,nu doar în Crimeea, ci și în preajma republicilor separatiste din estul Ucrainei, unde a fost amenajată o tabără uriașă.

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu Augustin Ilișanu (Grupul parlamentar al PSD)

În declarația sa politică ,,Situația de la Ministerul Sănătății este departe de a asigura depășirea unei crize sociale și sanitare. România rămâne victima coronavirului în timpul acestei coaliții de guvernare”, deputatul băcăuan Claudiu-Augustin Ilișanu transmite următorul mesaj:

21 aprilie 2021 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru știință și tehnologie, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Ședința Comisiei pentru știință și tehnologie, în ziua de marți, 20 aprilie 2021, s-a desfășurat de la ora 15:30. Membrii Comisiei au avut pe ordinea de zi un singur punct:

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Nagy (Grupul parlamentar AUR)
Guvernul trebuie să investească în creșterea atractivității și competitivității serviciilor de transport feroviar pentru călători

Deputatul AUR Vasile Nagy a declarat că, în acest moment, creșterea atractivității și competitivității serviciilor de transport feroviar pentru călători trebuie să fie o prioritate pentru România.

21 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gianina Șerban (Grupul parlamentar AUR)
Lansarea programului Rabla pentru Electrocasnice, o adevărată provocare!

Doamna Gianina Șerban, deputat AUR, i-a cerut domnului Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, în interpelarea depusă luni, 19 aprilie la Camera Deputaților, clarificări privind Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, având în vedere faptul că acesta trebuia să înceapă la finalul lunii decembrie 2020.

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Georgescu (Grupul parlamentar al PSD)

Dragi cetățeni, vi se pregătește ceva! Experții de serviciu au început să vorbească. Unul dintre ei este Daniel Dăianu care, într-un interviu acordat HotNews.ro, a precizat că trebuie crescute veniturile bugetului de stat.

21 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Secretariatul Delegației Parlamentului României la APCE

Marți, 20 aprilie 2021, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 19-23 aprilie a.c.), doamna deputat Maria Gabriela Horga a luat cuvântul, în numele Grupului PPE/CD din cadrul Adunării, la dezbaterea raportului cu tema Injustiția fiscală și activitatea OCDE în materia taxării economiei digitale.

21 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 19 aprilie 2021, în cadrul celei de-a doua părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se desfășoară în această săptămână în format hibrid (la Strasbourg și on-line), domnul deputat Iulian Bulai, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a fost desemnat co-raportor al Comisiei de monitorizare privind onorarea obligațiilor de stat membru al Consiliului Europei de către Olanda.

21 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Diana-Anda Buzoianu (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)

Deputații USR PLUS Diana Buzoianu, Cătălin Teniță și Andrei Miftode au depus miercuri un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților, în sensul consemnării nominale a voturilor deschise date în comisii la avizele și rapoartele întocmite.

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
Premierul finanțist Cîțu falimentează România!

Din cauza contextului pandemic care ne chinuie zi de zi, lumea a trecut ușor peste analiza cifrelor economice care ar trebui să producă îngrijorare și aici mă refer la cotațiile euro - leu și la valoarea datoriei publice a României.

Pe 4 decembrie 2020 presa românească anunța o noua cotație record a monedei europene în relație cu moneda autohtonă, euro fiind cotat la valoarea de 4,7569 lei, în creștere cu 0,19% fața de sedința anterioară. [...]

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Laura-Cătălina Vicol-Ciorbă (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernarea a distrus încrederea românilor

Deputatul PSD Laura Vicol a criticat în termeni duri actuala guvernare, în cadrul declarației politice de miercuri, 21 aprilie.

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Până și Cîțu a înțeles că pandemia guvernează în locul lui

România nu are nevoie de eroi, ci de fapte! Românii nu au nevoie de crize politice, ci de sprijin!

:Salariații vor recunoașterea muncii, printr-o retribuție europeană, vârstnicii merită respect, prin pensii mai mari, copiilor noștri le trebuie alocații mai mari, mai ales în această perioadă dificilă pentru părinți. [...]

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana-Gianina Bulai (Grupul parlamentar al PSD)
Încordarea mușchilor dintre PNL și USR – PLUS lasă România fără ministru la Sănătate în plină pandemie!

În ultimele zile am discutat cu mulți romașcani, iar aceștia, la unison, și-au exprimat dezamăgirea față de ceea ce se întâmplă în țară azi.

21 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dan-Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD)
Infrastructura rutieră de drumuri naționale din județul Botoșani a fost abandonată complet în ultimul an și jumătate al guvernărilor de dreapta

Deputatul PSD Dan Șlincu a solicitat printr-o interpelare adresată ministrului Transporturilor și Infrastructurii, de la USR-PLUS, să prezinte motivele abandonării lucrărilor la drumurile naționale care traversează Botoșaniul, precum și intențiile ministerului cu privire la investițiile din acest an.

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Învingem pandemia prin vaccinare

Remarc cu bucurie răspunsul pozitiv al românilor și implicarea lor în campania de imunizare prin vaccin, singura metodă eficientă și concretă de a învinge pandemia și a trece cu bine peste această perioadă de coșmar pentru noi toți.

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius-Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)
Planul Urbanistic General al Iașiului trebuie reglementat!

Haos urbanistic la Iași. Fantoma PUG-ului bântuie de peste 20 de ani prin dulcele târg, oraș în care, în absența unui Plan Urbanistic General, fiecare construiește după cum îl duc capul și conștiința.

21 aprilie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Lilian Scripnic (Grupul parlamentar AUR)
Spitalele ard în timp ce guvernanții se preocupă de numirea umbrei lui Vlad Voiculescu la șefia Ministerului Sănătății

Țara arde și baba se piaptănă. Spitalul din Slatina arde, la propriu, iar guvernanții se ceartă pentru șefia Ministerului Sănătății. Actuala coaliție guvernamentală PNL-USR-PLUS-UDMR ne-a oferit, în ultimele zile, un circ de zile mari pentru a-și regla mecanismele interne de putere.

21 aprilie 2021 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 18 mai 2022, 20:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro