Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din 17 iunie 2021

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)

Domnul deputat AUR, Dan Tanasă, președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, a participat, miercuri, 16 iunie, la dezbaterea „Vouchere culturale pentru elevii din învățământul preuniversitar”.

17 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Romulus Marius Damian (Grupul parlamentar al PSD)
Lipsă de consens în coaliția de guvernare și pe tema educației!

În ședința de marți, 15 iunie, membrii Comisiei pentru învățământ, deputații PSD, USR, UDMR, minorități și AUR, cu excepția deputaților PNL, au votat pentru un raport favorabil asupra unei propuneri legislative referitoare la schimbarea modului de numire a directorului sau directorului adjunct în cazul vacantării funcției, astfel încât aceștia să nu mai fie numiți de către centru, de inspectorii scolari, ci să fie aleși de către unitățile școlare, de către consiliile de administrație a unităților școlare, în dorința de a depolitiza acest proces și de a oferi mai multă autonomie școlilor, care știu cel mai bine cine este cel mai pregătit să ocupe o astfel de funcție.

17 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Miercuri, 16 iunie 2021, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care s-a desfășurat în sistem mixt (fizic și online), având următoarea ordine de zi:

1. Propunere legislativă pentru modificarea Legii educației naționale nr.1/2011 (Plx 177/2021) [...]

17 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Natalia-Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD)
„Guvernul lui Iohannis” și „Ministerul lui Ghinea”

Românii se află în punctul în care nu știu încotro. În timp ce aroganța miniștrilor funcționează de minune, cetățenii caută răspunsuri sincere. Lipiți de scaunele de miniștri, reprezentanții Cabinetului Cîțu intimidează prin discursuri apocaliptice și realizări inexistente. Cetățenii au devenit peste noapte un public afundat în neștiință iar ei, oratorii și învățătorii țării.

17 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE
privind preluarea Președinției APCEMN de către Parlamentul României - 22 iunie 2021

Parlamentul României, prin președintele Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, va deține Președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), în a doua jumătate a anului 2021.

17 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Horia Țuțuianu (Grupul parlamentar al PSD)

În 2020, s-au născut cei mai puțini copii din 1930 încoace. Scăderea alarmantă a natalității are două mari cauze, reducerea nivelului de trai al familiilor tinere și emigrarea masivă a populației active.

17 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
Inițiativă legislativă: plângerile contravenționale și solicitările de înlocuire a sancțiunii amenzii contravenționale cu munca în folosul comunității să fie soluționate în ședințe de judecată online

29 de deputați PNL au depus joi, 17 iunie, la Parlament, o inițiativă legislativă prin care propun ca plângerile contravenționale și solicitările de înlocuire a sancțiunii amenzii contravenționale cu munca în folosul comunității să fie soluționate exclusiv în ședințe de judecată desfășurate în sistem online.

17 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Copiii nu reprezintă o prioritate

Majoritatea parlamentară formată în jurul PNL-USR-UDMR a reconfirmat că pentru ea copiii nu sunt o prioritate. În fapt, pentru actuala majoritate de ”centru noaptea” românii nu reprezintă o prioritate.

17 iunie 2021 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 27 mai 2022, 9:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro