Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din 27 octombrie 2021

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Flucuș (Grupul parlamentar al PNL)
Primarii primesc o mână de ajutor din Parlament pentru a putea continua proiectele importante din comunitățile locale!

În calitate de secretar al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, dar și ca fost primar, susțin proiectele menite să dezvolte localitățile țării.

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Horia Țuțuianu (Grupul parlamentar al PSD)

Un prim pas în rezolvarea adevăratelor probleme ale românilor! Am votat astăzi, în Camera Deputaților, plafonarea prețurilor la energia electrică și gaze.

27 octombrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Miercuri, 27 octombrie 2021, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care s-a desfășurat în sistem mixt (fizic și online), având următoarea ordine de zi:

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gheorghe Șimon (Grupul parlamentar al PSD)
PSD a pregătit un program complet de combatere a pandemiei

„Perioada pandemică pe care o traversăm poate fi depășită doar cu măsuri concrete, bine puse la punct, cu protocoale ferme, care alături de continuarea vaccinării, testarea și mai ales asigurarea tratamentelor necesare, atât în farmacii cât și în spitale, au un rol cheie”, a precizat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Partidul Social Democrat a elaborat, după numeroase consultări cu specialiștii în sănătate, un program complet de combatere a pandemiei. Astfel, în privința diagnosticării și tratării pacienților COVID-19, PSD susține accesul facil la diagnostic și tratament, inclusiv prin centre ambulatorii, în toate orașele, care să ofere consultații, investigații și prescripție rapidă pacienților COVID-19. [...]

27 octombrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind cea de-a noua reuniune a Grupului mixt de control parlamentar specializat asupra Europol (25-26 octombrie 2021)

În perioada 25-26 octombrie 2021, doamna deputat Oana Florea (PSD), membră a Delegației Parlamentului României la Grupul mixt de control parlamentar asupra Europol (JPSG), a participat, on line, la cea de-a noua reuniune a Grupului.

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
PSD agreează armistițiul politic cu condiția asumării celor zece măsuri propuse pentru ieșirea din criză

Partidul Social Democrat consideră că succesul unui armistițiu politic pentru depășirea crizei sanitare, economice și sociale în care ne aflăm este indisolubil legat de un efort conjugat și coerent al întregii clase politice, mai ales a formațiunilor care au generat această stare de haos total în care se află țara.

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Natalia-Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD)
Pe aici nu se muncește – deviza liberală în anul 2021

Săptămâna aceasta, am primit răspuns la una dintre interpelările adresate ministrului Sănătății. 900 mii de doze de vaccin expirate din lunile iunie, iulie, august și septembrie zac în depozitele Cantacuzino.

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alexandra Huțu (Grupul parlamentar al PSD)
Prețurile la energie electrică și gaze naturale au fost plafonate în Parlament

Astăzi a fost votată plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale în Parlament ca urmare a demersurilor realizate de PSD. Dacă PSD nu ar fi inițiat Petiția prin care a invitat cetățenii să semneze pentru această plafonare, parlamentarii de dreapta ar fi amânat luarea unei astfel de decizii.

Petiția, care a adunat aproape 500.000 de semnături, împreună cu celelalte demersuri ale social democraților, a determinat Guvernul demis condus de premierul interimar Florin Cîțu și toți deputații și senatorii PNL-USR-UDMR să se ocupe de problemele reale ale românilor. [...]

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dan Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD)
Stimați guvernanți, stabiliți-vă ca priorități vaccinarea, testarea și accesul la medicamente și tratamente pentru a depăși pandemia!

Deputatul social-democrat botoșănean, Dan Șlincu, a făcut un apel public la Guvernul demis, condus de Florin Cîțu, să lase deoparte orice combinații politice, orgolii personale și planuri de partid și să se întoarcă cu fața către oameni pentru a crește gradul de vaccinare, nivelul de testare și pentru a asigura stocurile de medicamente necesare pentru COVID.

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Viorica Sandu (Grupul parlamentar al PSD)
A fi sau a nu fi ….guvernați

Ne aflăm în fața celei de-a doua nominalizări la șefia guvernului, în persoana domnului Nicolae Ciucă.

27 octombrie 2021 detalii
   ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Sándor Bende (Grupul parlamentar al UDMR)

Conferința „Standarde Nzeb - Eficiența Energetică și Materiale de Construcții - Ediția a II-a”, organizată de Oana-Marciana Özmen, secretar al Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, împreună cu domnul Sándor Bende, președinte al Comisiei și doamna Anca Dana Dragu, președintele Senatului, se va desfășura joi, 28 octombrie, în intervalul orar 10.30 – 15.30, în sistem hibrid (sala „Drepturilor Omului”, nivel P).

Subiectele propuse în cadrul dezbaterii: [...]

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Christine Thellmann (Grupul parlamentar al PNL)
Sprijin din Parlament pentru autoritățile locale: investițiile în școli, spitale, sisteme de apă și canalizare vor continua prin posibilitatea ajustării costurilor, fără blocaje din cauza scumpirilor!

Astăzi, după ce am votat în plenul Camerei Deputaților Legea pentru compensarea și plafonarea facturilor la energie electrică și gaze pentru sezonul rece, la Comisia pentru administrație publică am dezbătut proiectul prin care sprijinim autorităților locale să continue investițiile locale.

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)
Plafonarea prețurilor la gaze și curent, adoptată astăzi, în al 12-a ceas

Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi, în calitate de Cameră decizională, legea pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze.

Dacă PSD nu ar fi inclus în lege ca și spitalele, școlile, grădinițele, centrele sociale și inclusiv CET-urile să beneficieze, alături de populație, de plafonarea facturilor, cum ar fi fost iarna asta? Cu siguranță, milioane de români ar fi trecut iarna în condiții inumane, fără căldură și apă caldă în case, pacienții ar fi înghețat în spitale, iar elevii în clase. [...]

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Onuț Valeriu Atanasiu (Grupul parlamentar al PNL)

Dacă un cataclism ar fi ucis toți locuitorii din Mangalia, Tecuci sau Râmnicu Sărat, iar situația ar fi amenințat să se repete, în alt oraș, sunt convins că o țară întreagă s-ar fi mobilizat ca acest lucru să nu se întâmple. Indiferent de culoare politică, de pregătire profesională ori de credințe personale.

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ștefan Ovidiu Popa (Grupul parlamentar al PSD)

Cele 500.000 de semnături strânse de PSD au convins toate partidele să voteze proiectul mult așteptat de români! Am votat acest proiect de lege care prevede plafonarea/compensarea prețurilor la gaze și electricitate!

În schema de plafonare și compensare intră instituțiile publice - școli, spitale, centre sociale, CET-uri – dar și IMM-uri. [...]

27 octombrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Modificările Legii cadastrului ajută Primăriile și operatorii economici prin decontarea în două tranșe a lucrărilor cadastrale

Camera Deputaților a adoptat, cu o largă majoritate, Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii cadastrului și a publicității imobiliare, inițiat de parlamentari ai PNL.

27 octombrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru știință și tehnologie, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Ședința Comisiei pentru știință și tehnologie, s-a desfășurat în ziua de miercuri, 27 octombrie 2021, de la ora 10:00. Membrii Comisiei au avut spre dezbatere și aprobare, următoarea ordine de zi:

27 octombrie 2021 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 27 ianuarie 2022, 17:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro