Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice Versiunea pentru printare

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Olivia-Diana Morar (Grupul parlamentar al PNL)
Ziua drapelului național

La data de 26 iunie, este marcată Ziua drapelului național, fiind instituită prin Legea nr.96/1998. Drapelul național al României este simbolul unui stat democratic și modern, reprezentând individualitatea și suveranitatea națiunii, precum și prestigiul de care se bucură în rândul celorlalte națiuni.

Pentru români, drapelul național evocă trecutul glorios de luptă al bravilor nostri eroi, fiind un simbol al onoarei, vitejiei și gloriei. Trebuie să cultivăm, pentru generațiile viitoare, conștiința apartenenței la valorile românești, pentru a aduce propria contribuție la apărarea suveranității, unității si independenței tării noastre. [...]

24 iunie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Raisa Enachi (Grupul parlametar AUR)
Respect și prețuire Drapelului nostru Național!

În fiecare an, pe 26 iunie, se sărbătorește Ziua Tricolorului, așa cum a fost stabilită prin Legea 96/20 mai 1998.

24 iunie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Ia românească este un element fundamental al identității naționale, spirituale, un simbol al unicității neamului românesc

Patrimoniul nostru spiritual și material, concretizat în tradiții, obiceiuri, meșteșuguri vechi și moduri de viață bine rânduite, constituie un important material de reflecție cu privire la prezent și la viitor, ce se cere păstrat și celebrat ca parte a memoriei noastre.

24 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Secretariatul Delegației Parlamentului României la APCE

Miercuri, 22 iunie 2022, cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Iulian Bulai, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a intervenit în plenul Adunării, formulând o interpelare în numele grupului ALDE, adresată președintelui Republicii Elene, doamna Katerina Sakellaropoulou.

24 iunie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grupul parlamentar al PNL)

Proiectul de lege inițiat de deputatul liberal arădean Glad Varga, care vizează amplasarea de surse de energie verde pe terenurile extravilane, a fost adoptat de Camera Deputaților cu 232 de voturi „pentru”.

24 iunie 2022 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 iunie 2022, 11:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro