Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)
Completările la Legea referendumului nu afectează inițiativa președintelui Iohannis

Miercuri, 29 martie 2017, începând cu ora 9.00, sala „Mihai Viteazul” din cadrul Parlamentului României, are loc o nouă consultare pe tema completărilor aduse Legii referendumului. Cu această ocazie, aș dori să facă următoarele precizări:

Legea NU afectează cu nimic referendumul anunțat de președintele Klaus Iohannis, deoarece ea își produce efectele la 12 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, iar proiectul de completare a actului normativ nu a fost încă depus.
NU este vorba despre o modificare a Legii referendumului, ci de o COMPLETARE a acesteia cu deciziile Curții Constituționale și cu recomandările în materie de referendum ale Comisiei de la Veneția.
NU se limitează cu nimic atribuțiile președintelui României în materie de referendum, ci aceste limitări sunt preluate exact așa cum sunt ele prevăzute de Constituția Romaniei.
NU există o „agendă secretă” a inițiatorilor, buna credință a acestora fiind dovedită chiar de consultările organizate pe temă înainte de depunerea inițiativei.
Este de dorit ca legea să fie clară, completă și precisă, fără să mai fie nevoie de interpretare, în acest sens, propunerea cuprinzând și dispozițiile deciziilor Curții Constituționale în materie.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 19 aprilie 2021, 6:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro