Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primită de la președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Eugen Nicolicea (Grup PSD)

Tudor Benga de la USR încalcă declarația propriului partid împotriva violenței în politică. Curată demagogie, domnilor demagogi!

După ce, în urmă cu puțin timp, USR a depus la Senat o declarație prin care spuneau cât este de nedemn pentru statutul de parlamentar să se apeleze la intimidări precum atacuri la persoană și condamnau în mod public folosirea violenței de limbaj, USR-iștii nu pierd nicio ocazie să își dea arama pe față și să facă exact contrar celor pe care cu atâta emfază le declară.
În cadrul ședinței de miercuri, 4 octombrie, a Comisiei juridice a Camerei Deputaților, am fost nevoit să îi tai microfonul deputatului USR Tudor Benga. Este impardonabil ca Tudor Benga de la USR, deputat ales în Parlamentul României, chiar dacă face parte dintr-un partid care nu s-a remarcat decât prin demagogie, să adreseze invective unei persoane care nu era prezentă la dezbateri, iar dezbaterile nu aveau legătură cu persoana jignită.
De parcă scandalul pe care l-a făcut la Comisia juridică nu ar fi fost suficient, s-a autoplagiat și a reluat discursul cu ocazia dezbaterilor din plen. Să promovezi un apel împotriva violenței în politică și să agresezi ori de câte ori ai ocazia, este cel puțin penibil. O formă fără fond și atât.
A repeta același discurs la nesfârșit, fără a conta subiectul aflat în dezbatere doar pentru a ofensa nu înseamnă doar că nu cunoaște Regulamentul Camerei din care face parte, ci că nu își îndeplinește atribuțiile pentru care a fost ales, ceea ce este foarte grav.
Zilele trecute am adopta,t în Comisia juridică a Camerei Deputaților, Codul de Conduită al Parlamentarilor. Constat că acesta este extrem de important, chiar dacă nu ține loc de cei șapte ani de acasă pentru demagogii de serviciu.
În calitate de președinte al Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților nu voi permite astfel de derapaje, cer respectarea Regulamentului și respect față de Parlament, instituția din care fac parte de peste 25 de ani.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 19 aprilie 2021, 5:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro