Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la președintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea Codului Administrativ, domnul deputat Marcel Ciolacu (Grupul parlamentar al PSD)

Senatul a adoptat luni, 11 iunie 2018, cu 85 voturi ”pentru” proiectul de lege privind Codul Administrativ al României (L 132/2018).

Votul din Camera superioară a Parlamentului a venit după ce Comisia specială pentru elaborarea Codului Administrativ al României a dat aviz favorabil, cu 12 voturi ”pentru”, nicio abținere și unul singur ”împotrivă”, pe raportul acestei inițiative legislative în ședința de miercuri, 6 iunie 2018.
”Unificarea întregii legislații referitoare la administrația publică din România, fie ea centrală sau locală, sub forma unui singur Cod Administrativ a reprezentat un demers foarte complicat, cu foarte multe instituții implicate și cu efecte extinse asupra societății românești. Mă bucur că obiectivele Comisiei speciale, care a lucrat exclusiv timp de o lună și jumătate la acest proiect, au fost îndeplinite. România avea nevoie de o reformă în administrație de foarte multă vreme și cred că prin acest Cod am reușit să răspundem în bună măsură problemelor cu care se confruntau primarii, președinții de consilii județene, prefecții și ceilalți exponenți ai administrației publice”, a declarat președintele Comisiei speciale pentru elaborarea Codului Administrativ, domnul deputat Marcel Ciolacu.
De asemenea, președintele Marcel Ciolacu a dorit să mulțumească tuturor membrilor Comisiei speciale pentru eforturile depuse în această perioadă, dar și tuturor instituțiilor publice implicate în elaborarea proiectului, precum și asociațiilor și organizațiilor neguvernamentale care au luat parte la dezbateri.
”Țin să mulțumesc în mod special Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru că a fost în permanență alături de noi și ne-a sprijinit cu expertiză de calitate pe toată durata desfășurării lucrărilor. De asemenea, apreciez interesul și implicarea de care au dat dovadă reprezentanții Asociației Comunelor, Asociației Orașelor, Asociației Municipiilor, Asociației Prefecților și Subprefecților, Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Agenției Naționale de Integritate, Institutului Național de Administrație și Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. A fost un efort comun pentru modernizarea administrației publice din România”, a mai spus Marcel Ciolacu.
Proiectul de lege privind Codul Administrativ al României urmează să ajungă pentru aprobare în Camera Deputaților, ca for decizional.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 2 iulie 2022, 2:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro