Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Nicușor Halici (Grupul parlamentar al PSD)

Președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, deputatul PSD de Vrancea Nicușor Halici, a primit, luni, 4 noiembrie 2019, vizita delegației Comitetului pentru Justiție din Parlamentul Suediei, condusă de președintele acestuia, Frederik Lundh Sammeli.

Nicușor Halici a deschis discuția oficială cu prezentarea succintă a unor aspecte cu rezonanță europeană, punctând cele mai importante concluzii, pe domeniul juridic, ale recentei Președinții a Consiliului UE pe care România a exercitat-o în prima jumătate a acestui an și care a fost apreciată unanim, la nivel european, ca fiind un succes.
Deputatul a subliniat faptul că PSD, ca formațiune social-democrată și ca principal partid aflat la guvernare pe perioada Președinței Consiliului UE, a contribuit decisiv la succesul mandatului României, punând pe primul plan drepturile și nevoile cetățenilor europeni și găsirea unor soluții sustenabile la problemele acestora.
În acest sens, președintele Comisiei juridice a menționat încheierea negocierilor în 90 de dosare legislative, multe dintre acestea extrem de complexe și dificile - unele cu un traseu îndelungat la nivelul instituțiilor europene -, și care au un impact direct asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor europeni.
Nicușor Halici a remarcat rolul jucat de miniștrii PSD, care au asigurat coordonarea negocierilor în cele mai dificile dosare și finalizarea acestora cu succes, de-a lungul celor șase luni în care România a deținut Președinția Consiliului UE.
Reprezentanții celor două parlamente, Nicușor Halici și Frederik Lundh Sammeli, au subliniat necesitatea relansării dialogului bilateral, a cooperării mai strânse și a diversificării temelor de discuție între cele două țări, fapt extrem de important în actualul context european și global.
Printre alte subiecte de discuție, parlamentarii suedezi s-au interesat, în cadrul întâlnirii, despre cum sunt respectate drepturile minorităților etnice în România.
Președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, Nicușor Halici, a subliniat faptul că legislația românească în domeniu este foarte clară și respectă toate standardele europene în domeniu, România fiind recunoscută pentru toleranța de care dă dovadă, atât la nivel comportamental, cât și din punct de vedere legislativ.
„În țara noastră, situațiile de xenofobie sau antisemitism sunt extrem de rare. Problemele minorităților entice sunt discutate deschis, într-un spirit constructiv și, în mod deosebit PSD - partidul din care fac parte -, este foarte preocupat de căutarea permanentă a unor soluții pentru rezolvarea acestora, social-democrații punând pe primul plan al acțiunilor lor cetățeanul, nevoile și libertățile lui, precum și ocrotirea nemijlocită a drepturilor garantate de Constituție”, a declarat deputatul PSD.
Întâlnirea s-a încheiat cordial, președinții celor două comisii de specialitate stabilind că vor continua astfel de vizite, menite să contribuie la o mai bună cunoaștere a realităților juridice din cele două țări, la îmbunătățirea colaborării și a dialogului dintre parlamentarii români și suedezi.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 19 aprilie 2021, 5:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro