Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Liberalii au blocat nejustificat proiectele de autostrăzi demarate de PSD

Unul dintre punctele nevralgice ale guvernării PNL din ultimele trei luni este infrastructura, capitol la care liberalii se băteau cu pumnii în piept referitor la ce activitate măreață vor avea. În realitate, nu s-a întâmplat nimic, eșecul din acest domeniu fiind vizibil pentru toți românii.

Nicio inițiativă, nicio investiție în desfășurare, nici măcar un proiect la care să se poată raporta. Deci un mare 0, pe toată linia.
Devine din ce în ce mai clar faptul că PNL anulează și blochează toate proiectele de autostrăzi începute în guvernarea anterioară, astfel încât PSD să nu obțină capital electoral în urma finalizării acestor autostrăzi. Această abordare politică cinică a liberalilor se răsfrânge, din păcate, asupra cetățenilor României, care au cel mai mult de suferit din cauza lipsei autostrăzilor.
Un exemplu elocvent în acest sens este situația actuală a două tronsoane de autostrăzi. PSD a parcurs toate etapele necesare atribuirii lucrărilor pentru Autostrada Comarnic – Brașov și începuse aceeași procedură și pentru autostrada Tg. Neamț – Iași – Ungheni.
Contractul pentru Comarnic – Brașov trebuia semnat în luna noiembrie 2019, iar lucrările ar fi trebuit început de partenerul privat în acest an. Una dintre primele acțiuni ale Guvernului Orban de după instalare a fost să anuleze pur și simplu semnarea contractului cu partenerul privat. Mai mult, într-o pură batjocură față de români, liberalii ne propun, în loc de autostrada Comarnic-Brașov, drumuri marcate prin pădure!
În aceste condiții, este de neînțeles de ce președintele stăruie în a mai nominaliza același premier și aceeași miniștri, care și-au dovedit cu vârf și îndesat limitele. Consider că parlamentarii din toate partidele vor da dovadă de maturitate și discernământ, și vor vota aidoma ca și la moțiunea de cenzură, respectiv pentru neînvestirea guvernului Orban 2, compus din aceeași oameni ca și guvernul Orban 1, remarcați doar prin gafe, incompetență și lipsă cronică de idei și programe pentru români.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 9 august 2022, 23:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro