Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
PSD nu a reînnoit stocurile pentru urgențele medicale

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Sănătății informații privind termenul de livrare a biocidelor, a echipamentelor de protecție și a termo-scannerelor către spitalele din România în contextul epidemiei de coronavirus Covid-19.

„Pe 28 februarie 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat, la nivel mondial, riscul de propagare și de impact al Covid-19 la categoria «foarte ridicat».
La noi, unii medici au semnalat că România nu este pregătită pentru a face față unei epidemii, întrucât nu au fost achiziționate materiale de protecție împotriva virusului. Proporția dezastrului lăsat de guvernele PSD a fost confirmat recent de unul dintre secretarii de stat din Ministerul Sănătății. Astfel, pentru prevenirea epidemiei de coronavirus, sunt folosite echipamente rămase din stocul pentru Ebola (criza din 2014 – 2015), fără să mai fie reînnoite stocurile de rezervă pentru situații de criză”, a declarat parlamentarul PNL.
În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătății clarificări privind măsurile pentru asigurarea materialelor de protecție, dar și pentru blocarea tentativelor de creștere a prețurile sau de condiționare a vânzării acestor produse și echipamente.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 11 august 2022, 11:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro