Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primită de la doamna deputat Georgeta Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
PSD nu va permite ca România să aibă parte de un dezastru financiar

În premieră în istoria forului legislativ românesc, Parlamentul s-a reunit astăzi în prima ședință comună a plenului celor două Camere de la distanță, în regim online.

Pentru prima dată, s-a folosit o procedură specială de dezbatere și vot electronic, la distanță, aprobată de Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, parte a măsurilor luate de Parlament pentru combaterea epidemiei de coronavirus.
Bineînțeles, parlamentarii au adoptat în unanimitate de voturi, 445, Decretul 195/2020 privind încuviințarea instituirii stării de urgență pentru 30 de zile pe teritoriul României.
Consider că este un gest de normalitate acest vot unanim, care demonstrează solidaritatea tuturor factorilor politici în actuala perioadă dificilă prin care trecem.
PSD va continua să monitorizeze cu atenție hotărârile luate de Guvern în această perioadă și va acționa concret pentru ca propunerile înaintate să fie cuprinse în setul măsurilor economice și sociale de sprijin luate de Executiv: plafonarea prețurilor la alimentele de bază, medicamente și materialele sanitare, suspendarea creditelor pentru populație și economii până la sfârșitul anului, zero concedieri, subvenționarea șomajului tehnic.
În caz contrar, România ar ajunge într-o situație de dezastru financiar, economic și social, însă PSD va acționa cu toate resursele politice și parlamentare pentru a nu se ajunge într-o asemenea situație nedorită.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 12 august 2022, 9:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro