Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Românii pot lua exemplul mobilizării parlamentarilor de la votul de la distanță de astăzi

Am votat astăzi în premieră electronic, de la domiciliu, în ședința online comună a Camerei Deputaților și Senatului, solicitarea președintelui României, domnul Klaus-Werner Iohannis, adresată Parlamentului, cu privire la încuviințarea stării de urgență pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr.195/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.212/16.03.2020.

A fost o premieră pentru fiecare parlamentar, fiind pentru prima dată în istoria Legislativului când se dezbate și se votează de la distanță un asemenea act normativ de importanță fundamentală pentru țară.
Apreciez în mod deosebit capacitatea de mobilizare a colegilor senatori și deputați, care au bifat probabil cel mai numeros vot din toată istoria parlamentarismului românesc, fiind înregistrate 446 de voturi pentru, o altă premieră absolută!
Ședința plenului comun al Parlamentului a fost transmisă în direct pe pagina de internet a instituției, iar dezbaterile și intervențiile parlamentarilor au fost efectuate în sistem audio, în conexiune telefonică directă cu sala de plen.
Sunt convinsă că, așa cum parlamentarii s-au putut mobiliza exemplar pentru acordarea acestui vot în condiții de noutate absolută, și românii vor avea mare grijă în perioada următoare să se mobilizeze la maximum în vederea respectării cu strictețe a regulilor impuse de autorități pentru evitarea riscului îmbolnăvirii cu COVID 19 și pentru salvarea și siguranța vieții noastre și a familiilor fiecăruia dintre noi.
Nu în ultimul rând, sunt încrezătoare în măsurile ce vor fi luate în această perioadă de Guvern, pentru ca numărul îmbolnăvirilor să fie ținut sub control și pentru ca românii să nu ajungă în situația celorlalte state din Uniunea Europeană.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 7 august 2022, 22:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro