Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de a domnul deputat Dan-Răzvan Rădulescu (Grupul parlamentar al USR)

Având în vedere mesajele primite de la personalul medical din județul Prahova și situația din alte județe ale țării cu privire la lipsa stocurilor pentru materialele de protecție necesare în lupa cu pandemia de COVID-19, transmitem pe această cale scrisoarea deschisă a domnului deputat USR Dan Rădulescu către domnul prim-ministru Ludovic Orban:

Domnule Prim-ministru Ludovic Orban, 


Conform datelor raportate către Institutul Național de Sănătate Publică, ieri, 24 martie, peste 100 de cadre medicale erau diagnosticate cu COVID-19. Conform relatărilor apărute în spațiul public, Spitalul Județean de Urgență Ploiești, care deservește unul dintre cele mai populate județe ale țării - 790.000 de locuitori - nu dispune de suficient echipament de protecție pentru personalul medical! În ultima vreme, primim mesaje asemănătoare de la multe unități spitalicești din țară, medici și asistente. 

Sunt convins de bunele intenții și eforturile pe care Guvernul României le depune în această perioadă pentru a face față pandemiei. Din păcate, însă, după cum se poate ușor constata din numeroasele semnale de alarmă lansate în spațiul public de către spitale și personalul medical, oamenii aflați în linia întâi, medici și asistente, se simt singuri și vulnerabili în fața pandemiei. 

Din acest motiv, consider că avem nevoie urgent de o comunicare mai bună între autoritățile centrale și personalul medical!
Avem nevoie de mai multă transparență, inclusiv cu privire la posibilitățile guvernului de a găsi și achiziționa stocurile de materiale necesare, timpul de așteptare, riscurile la care personalul din spitale se supune și soluțiile reale de care dispune pentru a se proteja!
Avem nevoie de implicarea medicilor în procesele de decizie, de supervizarea și profesionalizarea managementului unităților sanitare! 

Mai mult decât oricând, avem nevoie de informație și de adevăr!
Dincolo de temeri și orgolii, trebuie să recunoaștem lipsurile și greșelile, acolo unde ele există, pentru a salva vieți! 

Nu mai putem tolera corupția din sistemul sanitar, nu putem ascunde adevărul despre situația stocurilor și a industriilor strategice, nu mai putem ascunde risipa banului public, lipsa unor măsuri elementare de igienă și prevenție în spitale, situația infecțiilor nosocomiale. 

Pentru a elimina frica absolut normală din aceste zile pe care o resimt mulți dintre cetățeni, pentru a restabili încrederea medicilor, a pacienților și a contribuabililor, în general, în sistemul sanitar și în instituții, pentru a reface solidaritatea socială și a mobiliza la maximum resursele de care dispunem ca popor, reforma trebuie să înceapă acum!
Este momentul să anunțați decizia fermă de a reforma sistemul sanitar românesc și viziunea guvernului pe care îl conduceți despre această reformă!
Vă mulțumesc.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 9 august 2022, 5:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro