Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Să mulțumim polițiștilor pentru munca titanică depusă în această perioadă

Ziua Poliției Române este sărbătorită la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creștină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii, preluat ulterior și pe actualul drapel al Poliției Române.

Competențele poliției au fost extinse începând cu Legea de organizare a poliției, emisă în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmată de Legea lui Vasile Lascăr (1 aprilie 1903) și de Legea pentru organizarea poliției generale a statului (8 iulie 1929).
Organizarea și funcționarea Poliției Române sunt legiferate de Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002. Potrivit art. 1: „Poliția Română face parte din Ministerul Afacerilor Interne și este instituția specializată a statului, care exercită atribuții privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice, în condițiile legii”.
În acest an, Ziua Poliției Române depășește cu mult granițele unui eveniment aniversar și de bilanț, polițiștii fiind, alături de medici și personalul medical, eroii din prima linie ai luptei națiunii noastre împotriva îmbolnăvirilor cu coronavirusul. De aceea, se cuvine să le mulțumim pentru munca titanică depusă în această perioadă și să le urmăm recomandările, în conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare emise până acum de Guvernul României.
Sunt convinsă că polițiștii din județul Bacău și din toată țara vor proba în aceste zile capacitatea lor profesională și morală în regim de pericol la cel mai înalt nivel calitativ, astfel încât să avem în ei acei parteneri reali în eforturile tuturor de a reduce la maximum ravagiile produse de COVID-19.
Personal, le mulțumesc pentru eforturile depuse și le doresc tuturor polițiștilor băcăuani și din toată România multă sănătate, putere de muncă și succes în dificilele misiuni ce-i așteaptă!
La Mulți Ani!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 18 august 2022, 4:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro