Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la președintele Comisiei Juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Nicușor Halici (Grupul parlamentar al PSD)
Monștrii societății trebuie să rămână acolo unde le este locul, după gratii!

Cazul înfiorător al tinerei de 17 ani din județul Mehedinți, care se zbate acum între viață și moarte după ce a fost incendiată de un individ care fusese liberat condiționat, deși ispășea o condamnare pe viață pentru cinci crime comise în anii ‘90, a șocat o țară întreagă.

Considerând că trebuie adoptate urgent măsuri care să elimine posibilitatea ca persoane condamnate pentru infracțiuni de o gravitate extremă să beneficieze de liberarea condiționată, deputații din Comisia Juridică, de Disciplină și Imunități, condusă de deputatul PSD de Vrancea Nicușor Halici, au decis marți, 16 iunie 2020, în urma unui vot covârșitor, trimiterea către plenul Camerei Deputaților a Proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, în vederea obținerii votului final.
„Consider că viața oamenilor reprezintă cel mai important lucru pe care trebuie să-l apărăm. Este firesc pentru orice om să fie liniștit, să se simtă în siguranță și să ducă o viață normală. Acesta este un semn de civilizație! Altfel, orice demers al nostru devine inutil. Am decis astăzi că pedepsele în cazul infracțiunilor cu violență nu trebuie să mai beneficieze de eliberarea condiționată. Monștrii societății trebuie să rămână acolo unde le este locul, după gratii!”, a declarat deputatul Nicușor Halici.
Infracțiunile cu violență prevăzute în proiectul de lege și pentru care se elimină posibilitatea liberării condiționate sunt omorul, violul, agresiunea sexuală, actul sexual cu un minor, coruperea sexuală a minorilor, tâlhăria, cerșetoria și folosirea unui minor în scop de cerșetorie, precum și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.
„Îmi doresc ca oamenii să se simtă cu adevărat apărați de legile pe care le analizăm și le adoptăm în Parlament. Ei și viața lor sunt principala noastră grijă”, a mai adăugat președintele Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități, Nicușor Halici, care și-a exprimat convingerea că Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal va obține votul favorabil al plenului Camerei Deputaților.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 19 aprilie 2021, 6:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro