Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar PRO Europa )
Guvernul Orban a scăpat din mână situația pe care nici nu a controlat-o vreodată

Din păcate, am asistat ieri la un nou record negativ: 1112 de noi cazuri de infectare cu noul Coronavirus la nivel național, unde s-a depășit pragul de 40.000 de infectări de la începutul epidemiei.

În aceste condiții, în care estimările arată lucruri și mai grave, pot să afirm fără nicio reținere că guvernul Orban a scăpat din mână situația pe care nici nu a controlat-o vreodată. Ba mai mult, prin încăpățânarea de a menține data alegerilor la 27 septembrie, atât PNL cât și președintele țării dovedesc că sănătatea românilor trece pe locul 2 în fața intereselor politice. Și am să vă explic: vă mai amintiți că în februarie și martie, când toate țările lumii făceau provizii de materiale sanitare și se pregăteau pentru lupta cu COVID 19, singura preocupare a președintelui Orban și a președintelui Iohannis era organizarea de alegeri anticipate? Ei bine, cu sprijinul PSD, vor organiza în septembrie alegerile. Păi ce înseamnă acest lucru?
O campanie electorală care implică riscuri de contaminare pentru fiecare membru al partidelor politice. Dincolo de întâlnirile cu alegătorii și cu candidații, pe care noi le-am redus și le-am securizat pe cât posibil, sunt dosare de depus, liste cu semnături, lucruri care nu se pot face on line. Apoi, imaginați-vă ziua alegerilor, în care de frică și pe bună dreptate, vârstnicii, persoanele vulnerabile, bolnavii cronici nu o să iasă din casă să voteze cu aceeași ștampilă folosită de mii de oameni, în spații închise. Cine o să mai iasă la vot? Școlile nu o să se deschidă, dar noi, părinții și bunicii noștri suntem chemați la vot, în condițiile în care infectările cresc în România? Aceasta este prioritatea macabră a PNL: alegeri cât mai repede ca să piardă cât mai puține voturi! Consider că un guvern responsabil ar trebui în primul rând să lupte pentru reducerea numărului de îmbolnăviri și închiderea focarelor și nu să se agațe de alegeri.
Vă spun sincer, și oamenii deja văd lucrul acesta: nimeni nu se poate juca cu sănătatea românilor! Candidații PRO România sunt pregătiți cu proiecte profesioniste pentru alegerile locale, dar aceste alegeri trebuie să garanteze sănătatea și siguranța cetățenilor în timpul campaniei electorale și a procesului de votare!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 8 august 2022, 4:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro