Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Oamenii responsabili au puterea să facă zid în fata pandemiei: protejați-vă pe voi și pe ceilalți!

Autoritățile statului au prelungit cu încă o lună starea de alertă din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultima perioadă.

Fac un apel către toți românii să respecte cu sfințenie normele de igienă și de distanțare socială, precum și purtarea măștii de protecție.
Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate în aceste zile în care asistăm la o avalanșă de noi cazuri de infectări. Numai astfel putem să ne protejăm sănătatea noastră și a familiilor noastre și, implicit, să nu-i îmbolnăvim și pe alții.
Specialiștii atrag atenția că există încă riscuri însemnate, iar Executivul are răspunderea de a le gestiona așa cum se cuvine, pentru a diminua, treptat-treptat, acest număr în creștere al îmbolnăvirilor.
Guvernul PNL a fost nevoit să adopte măsuri care, în mod evident, au afectat modul de viață al românilor, însă, așa s-a întâmplat peste tot în lume. Executivul nu a instituit restricții de dragul restricțiilor, ci doar pentru a salva vieți și a proteja sănătatea concetățenilor noștri.
Sunt încrezătoare că Legea care reglementează măsurile de prevenție împotriva riscurilor epidemiologice, intrată de două zile în vigoare, va dinamiza capacitatea de acțiune a statului în raport cu recrudescența epidemiei. Astfel, există posibilitatea unor acțiuni rapide în cazul apariției unor situații grave, așa cum s-a și întâmplat cu decizia de carantinare a unor localități cu focare.
Alături de români, Guvernul PNL a trecut România cu bine prin partea cea mai grea a acestei crize, cu rezultate mai bune decât alte țări mai dezvoltate. Autoritățile se bazează în continuare și mai mult pe responsabilitatea individuală și pe responsabilitatea și sprijinul persoanelor care au o sferă de răspunderi mai largă în societate: părinți, profesori, vânzători, transportatori, lucrători în alimentație publică etc.
Subliniez, de asemenea, că specialiștii responsabili de gestionarea crizei nu au discutat până acum nicio variantă de reintroducere a stării de urgență, așa cum se vehiculează tot mai intens în aceste zile. Noua lege dă Guvernului toate pârghiile pentru a acționa eficient, fără a mai fi nevoie de luarea altor măsuri suplimentare.
În final, doresc să repet apelul destinat românilor și îndeosebi băcăuanilor: fiți foarte atenți cu normele de igienă, cu spălatul pe mâini, dezinfectatul, distanțarea socială, purtarea măștii. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să respectăm aceste reguli, care sunt, de altfel, norme de viață sănătoasă chiar și în lipsa pandemiei.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 8 august 2022, 4:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro