Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Ministerul Educației și Cercetării s-a achitat cu brio de organizarea în condiții bune a procesului de învățământ

În calitate de deputat și dascăl, sunt convinsă că principalul reproș adus în această perioadă ministrului Educației, școala online în pandemie, nu este acoperit de realitate.

Cei care au acuzat-o pe Monica Anisie că nu și-ar fi făcut bine treaba ar fi trebuit să înființeze Biblioteca Școlară Virtuală, ce ar fi ajutat enorm elevii în timpul școlii de acasă.
Practic, Monica Anisie și echipa sa de la Ministerul Educației și Cercetării au fost nevoiți să construiască de la zero un sistem funcțional de predare și învățare online, cu reguli și condiții noi, adaptate situației excepționale pe care o traversăm.
Referitor la lipsa dispozitivelor electronice pentru elevii din medii defavorizate, Programul „Euro 200” datează din 2004, dar nimeni nu s-a obosit până acum să verifice câți elevi au primit dispozitivele care i-ar fi ajutat enorm din martie încoace, precum și câți mai au nevoie de ele în continuare.
Pentru a rezolva problema, ministrul Educației a cerut situația reală inspectoratelor școlare județene, iar Guvernul Orban a alocat suma de 150 milioane lei pentru achiziționarea dispozitivelor electronice necesare, pentru a fi tranșată această situație delicată.
Să nu uităm totuși că lista de priorități a ministrului Educației a fost extrem de vastă! Au fost prea multe lucruri de reparat și prea multe lipsuri de recuperat în sistemul educațional, toate pe fondul pandemiei.
În consecință, apreciez că ministrul liberal a fost operativ și eficient, dar evident că nu i se puteau cere reforme peste noapte, în condițiile în care a avut foarte puțin timp la dispoziție pentru a rezolva anumite disfuncționalități nerezolvate de ani de zile.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 august 2022, 12:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro