Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Luptăm pentru subvențiile locuitorilor din Delta Dunării

Am depus, la Parlament, o inițiativă legislativă prin care să redăm oamenilor din Deltă subvenția de 50% de care beneficiau la gaze, energie electrică și energie termică.

Printre semnatarii inițiativei se numără președintele PSD, Marcel Ciolacu, liderul de grup al deputaților PSD, Alfred Simonis, și vicepreședintele Senatului, Vasile Dîncu.
În fapt, pentru a rezolva o parte din dezastrul creat de guvernarea PNL-USR-UDMR, am dezbătut și votat Legea consumatorului vulnerabil, necesară pentru a ajuta persoanele defavorizate în condițiile creșterilor explozive a prețurilor de la energie.
Din păcate, una dintre prevederile legii era eliminarea subvenției de 50% la energia electrică, gaze și energia termică pentru locuitorii din Delta Dunării.
Am subliniat că măsura va afecta aproximativ 4.000 de familii din Deltă, iar impactul bugetar nu este semnificativ. Astfel, măsura inserată în Lega consumatorului vulnerabil nu este oportună și este necesară revenirea la situația anterioară.
Am menționat că Delta Dunării e o regiune deosebită, cu puțini locuitori și cu ierni aspre, iar tăierea subvenției ar duce la o accelerare a depopulării.
Îmi exprim dorința ca inițiativa legisativă să fie adoptată cât mai repede de Parlament, iar aceste subvenții să fie reintroduse cât de curând pentru locuitorii din Deltă.
Fac un apel, pe această cale, către parlamentarii din celelalte grupuri politice de a susține inițiativa legislativă menționată.
PSD va lupta pentru reintroducerea subvențiilor pentru locuitorii din Delta Dunării!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 17 mai 2022, 7:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro