Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Să acordăm permanent respectul cuvenit persoanelor vârstnice!

1 octombrie este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Ea a fost stabilită în mod oficial în sesiunea ONU din decembrie 1991, la propunerea lui Arghir Anastasios, profesor la Universitatea din Atena.

Este o zi de respect și prețuire pe care o datorăm cu toții persoanelor vârstnice. Această zi, dedicată dumneavoastră, părinților și bunicilor noștri care ați ajuns la vârsta înțelepciunii, este un minunat prilej pentru a vă transmite sentimentele mele pline de respect și gratitudine pentru rolul major pe care l-ați avut în dezvoltarea comunităților noastre, fiind, pe rând, deschizători de drumuri, adevărați piloni, pentru ca acum să ne fiți sfătuitori dragi și plin de învățăminte.
Dacă speranța de viață la nivel mondial între 1950 și 2010 a crescut de la 46 la 68 de ani, se estimează că ea va crește la 81 de ani până la sfârșitul secolului. Astăzi, aproape 700 de milioane de oameni au depășit vârsta de 60 de ani. Până în 2050, se preconizează că numărul acestora va ajunge la peste 20% din populația lumii.
Pentru prima dată în istoria omenirii se estimează că, în 2050, numărul peroanelor peste 60 de ani va fi mai mare, la nivel mondial, decât numărul copiilor. Acest fenomen implică necesitatea acordării de mai multă atenție nevoilor speciale ale persoanelor în vârstă și problemelor cu care se confruntă aceștia. Drepturile omului stau la baza eforturilor depuse în acest sens.
Cu speranța că vom reuși, ca și dumneavoastră, să ajungem la același nivel de înțelepciune și echilibru, mă aplec cu respect în fața concetățenilor noștri vârstnici, pentru contribuția însemnată pe care au adus-o de-a lungul anilor la dezvoltarea societății românești și vă urez multă sănătate, bucurii și viață lungă alături de cei dragi!
Voi fi alături de vârstnicii din municipiul și județul Bacău și voi încerca să-i ajut, ca și până acum, să își rezolve problemele.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 19 mai 2022, 16:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro