Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la doamna deputat Georgeta Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Respect și gratitudine pensionarilor noștri!

România marchează la 1 octombrie cea de-a 31-a aniversare a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, un moment de conștientizare a faptului că oamenii în vârstă sunt folositori oricărei societăți și încă mai pot să își aducă un aport important la dezvoltarea globală a umanității.

Pe fondul dezvoltării urbane din ultimii ani, consider că este vital ca reorganizarea orașelor din România să fie corelată și de crearea unor oportunități viabile pentru participarea persoanelor în etate la activitățile economice și sociale ale comunităților. Speranța de viață la nivel mondial a crescut de la 46 la 68 de ani în ultimii ani, iar până la finalul acestui secol se estimează că va ajunge la 81 de ani.
În aceste condiții, se preconizează că numărul persoanelor în vârstă va ajunge, în anul 2050, la peste 20% din populația omenirii, și că va fi mai mare decât numărul copiilor. Această evoluție presupune automat creșterea nivelului de atenție ce trebuie acordat de fiecare stat nevoilor speciale ale persoanelor în vârstă, precum și problemelor specifice cu care se confruntă acestea.
Consider că respectul pentru părinții și bunicii noștri trebuie să fie și în România un barometru al civilizației și democrației. Din acest punct de vedere, trebuie subliniate eforturile făcute de PSD în vederea îmbunătățirii vieții pensionarilor, atât prin majorarea pensiilor, cât și plata corespunzătoare a pensiilor celor ce au muncit în condiții speciale, prin eliminarea inechităților existente între aceleași categorii de pensionari.
De altfel, una din preocupările primordiale ale Partidului Social Democrat a fost dintotdeauna rezolvarea problemelor pensionarilor, fără îndoială categoria cea mai defavorizată a României post-revoluționare. Toate guvernele perindate până acum la conducerea țării și-au făcut un titlu de glorie din promisiunile că vor îmbunătăți nivelul de trai al celor șase milioane de vârstnici, dar majoritatea acțiunilor au rămas la stadiul de vorbe goale de campanie electorală. Guvernele PSD au demonstrat, însă, concret, prin elaborarea unor acte normative, contribuția la îmbunătățirea vieții pensionarilor.
Cea mai importantă dintre măsurile luate de PSD este modificarea Legii pensiilor, iar majorarea cu 40% votată recent în Parlament a fost o nouă dovadă în acest sens. Din păcate, liberalii s-au opus și se opun în continuare, inexplicabil, ca seniorii noștri să aibă un trai decent și o viață mai bună!
Voi fi mereu alături de vârstnicii din municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița, ca și până acum, și îi voi sprijini necondiționat în toate doleanțele lor.
La Mulți Ani cu sănătate și multă putere!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 21 mai 2022, 18:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro