Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primită de la domnul deputat Vasilică Toma (Grupul parlamentar al PSD)
Termenele pentru construcția Autostrăzii Unirii sunt acum garantate prin lege

La finalul lunii septembrie, Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, a votat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.105/2020 pentru completarea Legii nr.291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu Mureș, Autostrada Unirii.


Partea esențială a acestei modificări legislative o reprezintă tocmai amendamentul pe care l-am inițiat în calitate de deputat al județului Iași, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei, prin care am fixat termene cât se poate de clare și realiste privind construcția Autostrăzii Unirii.

Mai precis: „Termenul/ termenele pentru finalizarea efectivă a construcției, recepționarea și deschiderea circulației pe cele două tronsoane de autostradă sunt 31 decembrie 2024 pentru tronsonul Ungheni- Iași- Târgu Neamț, respectiv, 31 decembrie 2026 pentru tronsonul Târgu-Mureș- Târgu Neamț”.
Odată cu promulgarea sa, acest proiect legislativ ce privește unul din obiectivele vitale de infrastructură rutieră românească și de dezvoltare socio-economică a Moldovei a căpătat întreaga forță de aplicabilitate și, odată cu ea, de respectare.
După atâta vreme în care, împreună cu specialiștii și reprezentanții societății civile din domeniul transporturilor, cetățenii Moldovei și colegii mei social-democrați am făcut zi de zi demersuri pentru ca Autostrada Unirii să beneficieze de garanția legii în vederea concretizării construcției sale, putem spune că, în sfârșit, niciun ministru al transporturilor și nimeni care este direct implicat și responsabil de îndeplinirea acestui obiectiv nu se mai poate folosi de justificări și scuze în fața inacțiunii și delăsării! Termenele pentru Autostrada Unirii sunt o certitudine garantată de cel mai puternic instrument în orice stat democratic și de drept: legea. Cea care, de acum, și pentru Autostrada Unirii, garantează că nimeni și nimic nu îi mai neagă, amenință sau amână la infinit concretizarea atât de mult așteptată.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 20 mai 2022, 1:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro