Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2015 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 24 iunie 2015 ora 15:30

9. Proiect de Decizie a Biroului permanent privind activitatea comisiilor în perioada vacanței parlamentare din lunile iulie și august 2015
aprobat consultă

Proiect de Decizie a Biroului permanent privind activitatea comisiilor în perioada vacanței parlamentare din lunile iulie și august 2015 Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Perioada 3-7 august a rămas neacoperită.

Domnul Ludovic Orban:

Aici, domnule președinte, voiam să fac o observație.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă rog frumos.

Domnul Ludovic Orban:

Deci, noi am fost pe punctul de a ataca la Curtea Constituțională votul pentru începerea urmăririi penale încercând să atacăm două capete de cereri dintre care un capăt de cerere la neconstituționalitatea - din punctul nostru de vedere - al Regulamentului. Noi am renunțat să atacăm tocmai în urma dezbaterii care a fost în Biroul permanent din care am înțeles bunăvoința de a modifica Regulamentul și de a-l face cât de cât normal.

Am vrut să informez lucrul acesta și sper să fie adoptat Regulamentul Ok.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Și eu sper.

Deci, văd că toată lumea s-a pus de permanență în perioada 1 - 3 iulie și 6 - 10 iulie.

Aș vrea și eu pe cineva totuși pe perioada 3 - 7 august, nu trebuie să lăsăm o perioadă liberă, asta este regula, dacă nu, trec eu cu pixul pe unul dintre colegi și asta-i viața, unul din colegi să nu se supere.

Domnul Petru Gabriel Vlase și cu mine pe perioada 3 - 14 august.

Deci, aveți aici decizia, ca să numai existe scandal și să nu mai prind nici un coleg care este obligat și de rușine aprobă, că este de la el din partid și .

Aveți decizia aici.

Domnul Ioan Munteanu:

Problema este că președintele comisiei este de la liberali, așa că eu îl susțin, nu fac altceva decât să-l susțin.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Este vorba că există decizie. Decizia este de a avea patru zile în fiecare lună de lucru, conform Regulamentului. Ședințele comisiilor vor avea loc pe baza unui plan tematic, așa cum a stabilit Biroul permanent până acum, care se transmite Biroului permanent.

Ședințele se desfășoară doar în Camera Deputaților, conform Regulamentului și listele de prezență vor fi trimise Biroului permanent în fiecare zi de ședință, prin grija și cu viza președinților de comisii. Sunt extrase din Regulament.

Vă rog frumos!

Domnul Ioan Munteanu:

Problema este că sunt 5 inițiative legislative, toate pe agricultură și acolo sunt lucruri concrete care țin de acele prevederi de lege. Nu este nici un fel de problemă dacă noi putem dezbate, dar repet: este doar de aici până la Băneasa. Să nu se creadă că ieșim din afara Bucureștiului.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Păi dacă nu ieșiți din București, se poate da și fără aprobarea Biroului permanent, o dă secretarul general.

Aici, cereți secretarului general în perioada respectivă și fiind în București este ca și când ar duce colegii la aeroport, nu este nici o problemă.

La decizia aceasta dacă aveți obiecții, comentarii? Dacă nu aveți, aprobat în unanimitate de membrii Biroului permanent.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 14 iulie 2024, 1:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro