Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 10 mai 2016 ora 9:30

2. Avizul comun al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților și Comisiei pentru cultură și media din Senat privind desemnarea candidatului pentru funcția de Președinte al Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune
la plenul comun consultă

Avizul comun al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților și Comisiei pentru cultură și media din Senat privind desemnarea candidatului pentru funcția de Președinte al Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune Domnul Florin Iordache:

Avem avizul comun al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților și al Comisiei pentru cultură și media din Senat privind desemnarea candidatului pentru funcția de Președinte al Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune.

Dacă sunt observații.

Vă rog.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Domnule președinte de ședință, Grupul parlamentar al PNL se opune introducerii pe ordinea de zi a unui asemenea raport, pentru că noi considerăm că este un raport ilegal.

Este un raport care nu respectă legea și, ca atare, propun Birourilor reunite să nu accepte un asemenea raport pe ordinea de zi.

Domnul Florin Iordache:

Voi supune Biroului permanent reunit introducerea pe ordinea de zi.

Cine este pentru introducerea acestui aviz comun al celor două Comisii? Vă rog să votați.

Cine este pentru? 14 voturi pentru.

Împotrivă? 5 voturi împotrivă.

A fost introdus pe ordinea de zi.

Domnule Nicolăescu, de ce considerați dumneavoastră că acest aviz este ilegal? Pentru că eu am văzut că a fost semnat de președinții celor două Comisii.

Vă rog.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Depinde cine semnează, domnule președinte.

Dacă vă uitați bine, semnează un vicepreședinte în locul președintelui de la Cameră, și nu semnează secretarul de la Cameră. Dar nu cred că aceasta este problema; aceasta este de formă.

Fondul este că nu s-a respectat legea, și vă aduc aminte că avem deja o contestare făcută la Curtea Constituțională și, în consecință, noi considerăm că, până nu avem de la Curtea Constituțională un răspuns, nu putem să îl ducem mai departe.

Domnul Florin Iordache:

Bine.

Domnul Munteanu și apoi domnul Neacșu.

Vă rog.

Domnul Ioan Munteanu:

Domnule președinte, rugămintea mea este să stabilim un termen de o săptămână la solicitarea noastră, pentru că nu ați precizat termenul.

Domnul Florin Iordache:

Da, pentru prima - termenul este de o săptămână.

Domnul Neacșu.

Domnul Marian Neacșu:

Vă mulțumesc.

Referitor la obiecția ridicată de domnul Nicolăescu, liderul Grupului parlamentar al PNL, aș vrea să reamintesc faptul că în Legea Societății Române de Televiziune există trei tipuri de termene: Consiliul de administrație desemnează, Comisia propune și plenul numește. Deci, această logică este perfect respectată în acest moment și se va împlini în urma votului din plen.

Domnul Florin Iordache:

Da.

Alte intervenții dacă mai sunt.

Vă rog, domnule Mircovici.

Domnul Niculae Mircovici:

Domnule vicepreședinte, aș vrea să fac doar o simplă corectură pentru stenogramă: nu secretarul de la Cameră nu a semnat raportul, ci secretarul de la Senat. Secretarul de la Cameră, domnul Pâslaru, a semnat raportul.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Corect.

Domnul Florin Iordache:

Corect. Bine.

Trecem mai departe.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 18 iulie 2024, 13:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro