Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe sep. 2018 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 5 septembrie 2018 ora 12:48

8. Solicitare din partea Grupului parlamentar USR privind modificarea componenței Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare
la plen consultă

Solicitare din partea Grupului parlamentar USR privind modificarea componenței Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare Solicitare din partea doamnei deputat Oana-Mioara Bîzgan-Gayral Domnul Florin Iordache:

Solicitare din partea Grupului parlamentar USR privind modificarea componenței Comisiei de politică economică, reformă și privatizare.

Și o solicitare din partea doamnei deputat Oana Bîzgan.

Grupul USR o înlocuiește pe doamna deputat Bîzgan cu domnul deputat Prisnel.

Grupul USR are dreptul de a nominaliza, atâta timp cât doamna Bîzgan nu mai face parte din Grupul parlamentar USR.

Domnul Iulian Bulai:

Doamna Bîzgan solicită suplimentarea cu un loc.

Domnul Florin Iordache:

Da, tocmai!

Deci, noi vă propunem ... pentru că Comitetul liderilor poate majora numărul de la 19 la 20, astfel încât doamna să rămână în această comisie, poate să devină membru al Comisiei de egalitate și poate solicita doamnei să facă parte din comisiile buget, industrie, agricultură, drepturile omului, administrație, muncă, sănătate, cultură.

Discutăm de doamna Bîzgan.

Intervenții din partea Comitetului liderilor.

Domnul Suciu.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Numai puțin. Dați, vă rog, mai sus.

În condițiile în care doamna, colega noastră solicită să rămână la Comisia de politică economică și să se suplimenteze numărul, atunci va trebui să rediscutăm, pentru că nu putem suplimenta doar cu un singur loc, pentru că altfel se afectează algoritmul din comisie, și atunci trebuie să reluăm discuția.

Deci, acum nu sunt de acord ca.sau, mă rog, (.) doar cu un singur loc.

Domnul Florin Iordache:

Ok. Deci, eu vă propun, Comitetul liderilor - imediat, domnule Barna - vă propun, Comitetului liderilor, de asta v-am și dat citire posibilităților pe care le-ar avea doamna deputat Bîzgan, fără a afecta acel algoritm, ar fi vorba de Comisiile Buget, Industrie, Agricultură, Drepturile Omului, Administrație, Muncă, Sănătate și Cultură.

Altfel, dumneavoastră trebuie să suplimentați. Deci, dacă suplimentăm pentru un neafiliat, automat, pentru păstrarea algoritmului, trebuie să suplimentăm și în această comisie.

Vă rog. Domnul Barna.

Domnul Ilie Dan Barna:

Asta voiam să spun: doamna Bîzgan, nemaifiind membră a Grupului USR, practic, rămâne . ponderile între participarea grupurilor în comisie sunt aceleași.

Discutăm doar de faptul că un neafiliat rămâne în comisia în care a fost, deci nu se afectează, de fapt, ponderile între noi în nici un fel.

Domnul Eugen Nicolicea:

Un neafiliat oriunde afectează.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Prefer să nu fac comentarii suplimentare. Calcul matematic extrem de simplu.

Domnul Florin Iordache:

Domnule coleg, matematica, atunci când s-a făcut componența acestor comisii, a ținut cont de Putere - Opoziție. În momentul în care dăm Opoziției, pentru că neafiliații se calculează la Opoziție, deci e matematică simplă că dăm Opoziției un procent în plus. Aicea suntem!

Deci, eu sunt de acord, dacă dumneavoastră susțineți ca doamna Bîzgan să fie acolo, eu v-aș propune ca și ALDE sau PSD să suplimentăm cu un loc. Deci, nu. și atunci nu avem nicio problemă.

Vă rog.

Deci, putem amâna, stați puțin, putem amâna această discuție și Comitetul liderilor să ne facă o propunere și, în Biroul permanent de luni, când vom stabili - de marți, marți la ora 14,00 - atunci putem discuta, eventual, dacă sunteți de acord să păstrăm ca doamna Bîzgan să fie acolo, nu am nicio problemă. Înțeleg colegii de la ALDE solicită un loc, nu am nicio problemă să suplimentăm. Amânăm și ne vedem marți, după ce finalizăm ședința de Birou permanent, colegii din Comitetul liderilor vă vedeți și stabiliți pentru ziua de marți.

Mai departe.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 6 decembrie 2022, 20:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro