Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe sep. 2018 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 19 septembrie 2018 ora 12:29

Ședința a început la ora 12,29.

Lucrările au fost conduse de domnul Eugen Nicolicea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Au participat: domnul Florin Iordache, doamna Carmen-Ileana Mihălcescu și domnul Marilen-Gabriel Pirtea - vicepreședinți, domnul Mircea-Gheorghe Drăghici (până la ora 12,49), domnul Georgian Pop, domnul Cristian Buican și domnul Iulian Bulai - secretari, domnul Seres Denes și domnul Dragoș Gabriel Zisopol - chestori, domnul Vasile-Daniel Suciu - Grupul parlamentar al PSD, domnul Dan Vîlceanu (până la ora 12,47) - Grupul parlamentar al PNL, domnul Ilie Dan Barna - Grupul parlamentar al USR, domnul Korodi Attila (până la ora 12,45) - Grupul parlamentar al UDMR, domnul Daniel Olteanu - Grupul parlamentar ALDE, domnul Petru Movilă (până la ora 12,51) - Grupul parlamentar al PMP, domnul Varujan Pambuccian - Grupul parlamentar al minorităților naționale și doamna Silvia-Claudia Mihalcea - Secretarul general al Camerei Deputaților.

Invitați: doamna Ștefania Bîrlibescu - Ministerul pentru relația cu Parlamentul, domnul George Ionuț Dumitrică- secretar general-adjunct, domnul Georgică Tobă - secretar general-adjunct interimar, domnul Gabriel Stecoza și domnul Ștefan Lagunovschi - Departamentul Secretariatului Tehnic, doamna Adriana Diaconescu - Direcția pentru organizarea lucrărilor în plen, domnul Constantin Bantaș - Direcția pentru lucrările și secretariatul comisiilor, doamna Gabriela Enea - Direcția comunicare și relații publice, doamna Andreea Cleras - Direcția generală afaceri externe, doamna Andreea Stăncescu - director general la Cabinet Secretar general și doamna Patricia-Alexandra Braica - Direcția Generală Resurse Umane și Salarizare.

*

Domnul Eugen Nicolicea:

Cu privire la ordinea de zi de astăzi - și propun ca primele două puncte, moțiunea simplă și solicitarea din partea Grupului parlamentar al USR privind "Ora Guvernului", să treacă pe ultimele poziții.

Trebuie să le dezbatem, să luăm o hotărâre împreună, se suprapun două solicitări și, în plus, trebuie să întrebăm și pe ministru, că am înțeles că avea nu știu ce deplasare, să vedem cum și-o contramandează sau cum și-o amână.

Deci, vă propun ca primele două puncte să fie ultimele pe ordinea de zi.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Da. Nu e un subiect de respingere a acelor solicitări, doar că așteptăm un răspuns din partea domnului ministru.

Domnul Florin Iordache:

Îl am eu aici.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

În regulă, atunci. În regulă.

Domnul Eugen Nicolicea:

Atunci, nu mai este nevoie să amânăm.

Domnul Eugen Nicolicea:

Ordinea de zi, sunteți de acord cu ea?

Da. Bun.

Moțiunea simplă cu titlul „După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea

PUNCTUL 1

Moțiunea simplă cu titlul "După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea"

Domnul Eugen Nicolicea:

Moțiunea simplă. Bun.

Dau cuvântul domnului vicepreședinte Iordache.

Domnul Florin Iordache:

Da, vă mulțumesc.

Domnul ministru luni e la Viena, la întâlnirea cu comisarul european; din această cauză nu poate veni la "Ora ministrului".

Deci, pleacă luni, se întoarce marți dimineața, vine marți după masă să dezbatem moțiunea și votul va fi, vă propun, miercuri, la votul final.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Să facem un plen marți.

Domnul Florin Iordache:

Să facem un plen marți după amiază, la ora 16,00, numai cu citirea și dezbatere moțiunii, iar votul să fie după votul final de miercuri.

Deci, eventualele comisii. Să fie comisii marți dimineață de la 10,00 și până la ora 15,00; la ora 16,00 să fie citirea și dezbaterea moțiunii; miercuri dimineață - declarații și plen; votul final - când e votul final; și la votul final băgăm și votul pe moțiune.

De asta am întârziat, m-am pus de comun acord cu dumnealui.

Luni - plen normal, 16,00, o oră cu ce avem, respingeri sau ce avem pe ordinea de zi, cu răspunsuri la întrebări, interpelări sau care e ordinea, și programul curge.

Domnul Eugen Nicolicea:

Bun. Dacă sunteți de acord cu modificarea programului astfel cum a fost prezentat de domnul vicepreședinte Iordache?

Da, toată lumea de acord.

Mulțumesc.

Cu privire la moțiune: am citit moțiunea, nu conține elemente specifice moțiunii de cenzură, gen solicitări de demisie, demitere, revocare și îndeplinește condițiile regulamentare. În caz contrar, ar fi trebuit să fie respinsă de președinte din start. Aceasta se încadrează în prevederile regulamentare.

Păi nu, că am avut moțiuni care cuprindeau elemente de moțiune de cenzură și se încălca și Decizia Curții Constituționale cu privire la moțiuni simple.

Rugămintea, ca o chestiune, să avem grijă la titluri de moțiuni, la "Oră de guvern", "Oră de ministru", să avem grijă ca titlurile să nu aibă deja inclusă în ea concluzia, pentru că atunci înseamnă că dezbaterile sunt formale.

Deci, concluzia se trage la sfârșitul dezbaterii și se dă un vot pe concluzie.

Bun. Deci, a rămas moțiunea în dezbatere, conform programului propus de domnul vicepreședinte Iordache și aprobat de dumneavoastră.

Solicitare din partea Grupului parlamentar al USR privind ”Ora Guvernului” din săptămâna 24 - 27 septembrie 2018

PUNCTUL 2

Solicitare din partea Grupului parlamentar al USR privind "Ora Guvernului" din săptămâna 24 - 27 septembrie 2018

Domnul Eugen Nicolicea:

Punctul următor: Solicitare privind "Ora ministrului". "Ora Guvernului", pardon.

Așa cum am spus data trecută, am amânat pentru ziua de miercuri dezbaterea voastră, astfel de problemă pentru că, uite cum se întâmplă, se schimbă programul și nu poți să iei o decizie cu nu știu câte săptămâni înainte, ulterior.

De aceea, vom lua decizia astăzi. Numai că am început să ne suprapunem cu cea de-a doua solicitare, care este prioritară, moțiunea simplă.

Rog pe cei care au făcut solicitarea să-și expună un punct de vedere cu privire la dată, cu privire la schimbarea temei, sau cu privire la ministrul invitat. În funcție de ce spun dânșii, se va lua o decizie.

Vă rog.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Mulțumesc!

În condițiile acestea, am o solicitare, rugăminte, spuneți-i cum vreți, către colegii noștri de la USR, mai devreme de acum cinci minute tocmai am făcut toate eforturile ca domnul ministru să fie prezent la dezbaterea moțiunii; din păcate, luni nu are cum să fie la "Ora ministrului".

Facem un plen special pentru moțiune și am rugămintea la colegii de la USR să renunțe și să redepună această solicitare cu "Ora ministrului", efectiv nu avem cum să îmbinăm și programul domnul ministru și moțiunea și deplasarea, ne este imposibil să facem acest lucru.

Domnul Eugen Nicolicea:

Da, eu așteptam ca dânșii să vină cu o soluție. De ce spun chestiunea acesta? - să nu pară că e o soluție impusă din exterior.

Vă rog, domnul lider de grup!

Domnul Ilie Dan Barna:

Dacă, dacă (.) văd două opțiuni: să păstrăm data și să cerem "Ora Guvernului" cu un alt ministru, ar fi o variantă, sau să ... mă rog, amânăm pentru mai încolo.

Dar dacă revenim cu o cerere și păstrăm data și chemăm un alt ministru, în ce Birou permanent o aprobăm? În care Birou intră?

Domnul Eugen Nicolicea:

Păi azi!

Deci, astăzi stabilim atât data, cât și ministru respectiv.

Domnul Ilie Dan Barna:

Ok!

Domnul Eugen Nicolicea:

Acum, să vă spun o chestiune: în mod normal, dacă nu ajungem la o soluție, nu e vina noastră că un grup din opoziție l-a tăiat pe celălalt. Prioritară este moțiunea.

Deci, dacă nu găsim o soluție, așa cum am spus, pică "Ora Guvernului". Pentru că și solicitările, când trebuie făcute, ele trebuie să fie făcute în așa fel încât să fie realizabile.

Domnul Ilie Dan Barna:

Până la ...

Domnul Eugen Nicolicea:

Mai mult de atâta, mai mult de atâta, bine zice domnul lider de grup, nu am apucat să dezvolt problema asta, aproape dacă ai o moțiune pe tema asta, la ce mai ai "Ora Guvernului"? - pentru că toate explicațiile se fac în timpul moțiunii, toate solicitările și întrebările se fac în timpul moțiunii.

Domnul Ilie Dan Barna:

Până la finalul ședinței, o să revin cu altă solicitare.

Domnul Eugen Nicolicea:

Deci, aveți dreptate o să punem la ultimul punct ca să aveți și dumneavoastră o părere și de asemenea să putem vota fără să fim acum sub presiune sau să încurcăm aici.

Domnul Florin Iordache:

Vă puteți păstra "Ora Guvernului",

Domnul Eugen Nicolicea:

Domnule vicepreședinte, nu le impunem o soluție, pentru că ...

Domnul Florin Iordache:

Pentru că săptămâna cealaltă va fi "Ora primului-ministru", deci ca să. și atunci peste trei săptămâni când va fi "Ora Guvernului", vă puteți ...

Domnul Ilie Dan Barna:

Știu, dar într-adevăr avem moțiune pe domnul Daea, chiar dacă mai spune același lucru, practic argumentele chiar dacă vor fi dezbătute la moțiune. E foarte clar. Nu mai avem când să folosim această opțiune pentru a invita un alt guvern, un alt ministru.

Domnul Florin Iordache:

Bun, dar vă puteți păstra peste două săptămâni când este "Ora Guvernului" cu o solicitare., alt ministru sau așa mai departe.

Domnul Ilie Dan Barna:

Nu!

Deci, o să revin până la sfârșitul ședinței, vă propun să o lăsăm la final, și o să vă fac o propunere pentru a fi votată la final de ședință.

Merci!

Domnul Eugen Nicolicea:

Da, vă rog!

Domnul Iulian Bulai:

Domnule președinte, înțeleg foarte bine situația, dar dacă în ședința trecută am fi trimis deja solicitarea domnului ministru, ar fi făcut din asta o prioritate, nu ar mai fi plecat la Viena.

Nu este mai important ca dumnealui să fi venit în țară, să dea seama în fața Parlamentului decât să întâlnească alți reprezentanți ai Comisiei europene? De asta vă rog în viitor să dați curs solicitărilor așa cum vin pe ordinea de zi, să nu le mai amânăm, cu o ședință, cu o săptămână, cu două, este o solicitare de bun simț din partea opoziției pentru a elimina orice confuzie în programul miniștrilor.

Domnul Eugen Nicolicea:

Este în regulă, tocmai ați băgat de seamă că, faci o programare de nu știu când și pe urmă se ivește ceva.

Deci clară treaba că în ultima ședință, înainte de data la care dezbați, trebuie să dai votul decisiv.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Domnule președinte, o mică mențiune.

Prima dată memorandumul vis-à-vis de prezența domnului ministru Daea a fost discutat în Guvern în data de 30 august, a fost 30 august. Așa că interpelarea dumneavoastră rămâne puțin cam fără obiect.

V-am spus de la bun început că nu vă blocăm, dorim să discutăm aceste lucruri, dar haideți să nu ne ducem puțin mai departe, că chiar nu e cazul.

Domnul Iulian Bulai:

Domnule dar am înțeles foarte bine! Era doar o sugestie tehnică.

Vă mulțumesc!

Parlamentul e suveran!

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Eugen Nicolicea:

Aveți programul, proiectul de ordine de zi pentru săptămâna viitoare.

Supun votului acest proiect.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Abțineri?

Nu sunt.

Comitetul liderilor este de acord cu ordinea de zi sau mai are propuneri?

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Dacă v-aș ruga să vă întoarceți puțin la ordinea de zi pentru săptămâna viitoare .

Domnul Eugen Nicolicea:

Păi, ordinea de zi în sensul modificat, propus de dumneavoastră. Asta cred că nu mai revenim la vot.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Eu v-aș face o propunere: ca luni să dezbatem de la capitolul respingeri; să facem luni o sesiune de la ora 16,00 la 17,00 dedicată respingerilor.

Din nou, cred că e bine, la un anumit interval de timp, să mai scăpăm din cele foarte multe sute de proiecte de legi care sunt pe ordinea de zi și chiar vă propun ca luni să avem o dezbatere în acest sens, o sesiune de respingeri.

Domnul Eugen Nicolicea:

Dacă mai sunt alte opinii?

Domnul Florin Iordache:

Domnule lider, eu v-aș propune așa: dumneavoastră, Comitetul liderilor, ne propuneți ordinea de zi; eu v-aș propune ca în Comitetul liderilor să aveți o discuție aplicată pe proiecte și, acolo unde toate grupurile parlamentare sunt de acord, acolo unde trebuie anumite proiecte retrimise, să fim mult mai eficienți.

Deci, probabil luni dimineață, înainte de Biroul permanent, să aveți o discuție pe toate proiectele care se află, cele două sute și ceva de proiecte, vă hotărâți, unde sunt probleme le retrimitem, unde nu.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Așa am făcut și data trecută când am avut sesiune de respingeri. În sensul ăsta era și propunerea mea.

Oricum, vom discuta cu ceilalți lideri de grup și ne vom înțelege asupra ordinii de zi.

Domnul Eugen Nicolicea:

Bun, mulțumesc.

Programul de lucru al Camerei Deputaților

PUNCTUL 4

Programul de lucru al Camerei Deputaților

Secretari de ședință

Domnul Eugen Nicolicea:

Programul de lucru s-a stabilit.

Secretari de ședință - domnul Mircea Drăghici și domnul Iulian Bulai; Marilen-Gabriela. Gabriel Pirtea va fi vicepreședinte de serviciu. Mă scuzați că am pocit numele.

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

PUNCTUL 5

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

Domnul Eugen Nicolicea:

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent.

Dacă sunteți de acord cu cele două cereri de procedură de urgență introduse de parlamentari?

Păi atunci, dacă mergem pe cutumă, nu știu de ce le mai trecem aici.

Informare privind inițativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților care se dezbat în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului

PUNCTUL 6

Informare privind inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților care se dezbat în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului

Domnul Eugen Nicolicea:

Informare privind inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților care se dezbat în ședința comună a celor două Camere.

Luăm act.

Solicitări din partea Grupului parlamentar PNL privind ”Ora prim-ministrului”

PUNCTUL 7

Solicitări din partea Grupului parlamentar PNL privind "Ora prim-ministrului"

Domnul Eugen Nicolicea:

Cu privire la solicitările din partea Grupului parlamentar PNL privind "Ora primului ministru".

Miercuri. Cealaltă aproape că este .

(Discuții în sală fără microfon)

Domnul Eugen Nicolicea:

Ok. Discutăm miercurea viitoare. Și miercurea viitoare e 26 septembrie. Dar de ce a mai băgat-o? parcă tranșasem asta.

(Discuții în sală fără microfon)

A, am înțeles, am înțeles. Da, da, da.

Dar a fost retrasă cealaltă, sau ce?

Doamna Silvia-Claudia Mihalcea:

Dacă-mi permiteți, domnule președinte.

Domnul Eugen Nicolicea:

Vă rog.

Doamna Silvia-Claudia Mihalcea:

Biroul este învestit cu cererea inițială, care a fost amânată, pentru a se soluționa săptămâna viitoare; și ieri a fost depusă o altă solicitare, cu un conținut identic, de către Grupul PNL.

Deci, sunt două solicitări identice.

Domnul Dan Vîlceanu:

Nu, dar nu se poate vota acum? Măcar ca principiu, nu.

Domnul Eugen Nicolicea:

Dacă sunt două cereri, normală cererea asta să votăm de mai multe ori! Și azi și data viitoare. Hai, că glumeam acum.

Domnul Dan Vîlceanu:

Păi, dar putem s-o votăm acum pentru săptămâna cealaltă. Care e problema? De ce trebuie să mai facem încă una săptămâna cealaltă, să tot amânăm? Nu, nu, dar știți, eu vă întreb, domnul vicepreședinte: noi decidem când are loc, acum decidem; sau putem să decidem săptămâna viitoare, da? Păi, dacă putem decide acum, de ce mai trebuie să amânăm până săptămâna viitoare?

Domnul Eugen Nicolicea:

E simplu: vă propun să faceți calendarul pe tot anul, să le dezbatem acuma pe toate.

Domnul Dan Vîlceanu:

Domnule Nicolicea, nu se pune problema așa, că na! Eu sunt convins că ne putem înțelege asupra acestei cereri, Adică noi putem să stabilim acum și să spunem: dom’le, "Ora primului ministru" va fi nu știu când.

De ce să spunem: hai să o discutăm săptămâna cealaltă?

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Stimate coleg ...

Numai o secundă vreau să intervin și eu, domnule președinte, dacă îmi dați cuvântul.

La precedenta discuție pe această temă a fost doamna Raluca Turcan; și am vorbit acest subiect și am convenit acest lucru. Nu cred. acum e un déjà vu, reluăm acest subiect, am discutat și răsdiscutat problema aceasta, cum facem, când votăm programul și ordinea de zi pentru săptămâna viitoare.

Acuma n-am . solicitarea dumneavoastră nu face decât să reluăm din același punct pe care l-am dedicat o întreagă ședință de Birou permanent.

Așadar, stimate coleg, săptămâna viitoarea, în Biroul permanent de miercuri, solicitarea dumneavoastră va fi votată pentru că face parte din programul de săptămâna cealaltă. E foarte simplu. Nu ne opunem, nu ne împotrivim, nu tragem de timp, dar așa este mult mai simplu; și așa am făcut întotdeauna.

Colega mea, omoloaga mea, doamna Raluca Turcan știe acest lucru.

Domnul Eugen Nicolicea:

Bun. Mulțumesc.

Vă rog. Mă scuzați.

Domnul Marilen-Gabriel Pirtea:

Data trecută, am avut o solicitare care s-a supus la vot, aceeași, da? - a trecut, subiect închis.

Acum vine o altă solicitare, aceeași, pe care trebuie să o supunem la vot. Dacă v-ați răzgândit între timp? Trebuie să votăm. Ultima, haideți să votăm, că probabil săptămâna viitoare va fi o altă solicitare.

Domnul Eugen Nicolicea:

Bun.

Acum înțelegeți de ce am spus, de ce am pus întrebarea dacă prima a fost retrasă?!

Deci, pe a doua nu o mai punem în discuție, până nu o retrageți pe prima.

Da, bun.

Solicitare din partea Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă referitoare la două initiative legislative (PL-x 329/2018 și PL-x 180/2018)

PUNCTUL 8

Solicitare din partea Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă referitoare la două inițiative legislative (PL-x 329/2018 și PL-x 180/2018)

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă referitoare la două inițiative legislative, PL-x 129 pe 2018 și PL-x 180 pe 2018.

Nu se încadrează în prevederile regulamentare.

Cine este pentru? Pentru, în sensul că nu se încadrează în prevederile regulamentare, nu în sensul că o aprobăm.

Da, bine.

Mulțumesc!

Solicitare din partea Comisiei pentru transporturi și infrastructură referitoare la sesizarea, spre avizare, cu PLx nr. 419/2018

PUNCTUL 9

Solicitare din partea Comisiei pentru transporturi și infrastructură referitoare la sesizarea, spre avizare, cu PLx nr. 419/2018

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea Comisiei pentru transporturi și infrastructură referitoare la sesizarea, spre avizare, PLx nr. 419/2018.

Nici aceasta nu se încadrează.

Dacă mai există susțineri? Nu există.

Deci.

Solicitare din partea domnului deputat Bogdan-Alin Stoica privind efectuarea unui concediu cu plată

PUNCTUL 10

Solicitare din partea domnului deputat Bogdan-Alin Stoica privind efectuarea unui concediu cu plată

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea domnului deputat Bogdan-Alin Stoica privind efectuarea unui concediu cu plată.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Abțineri? Nu sunt.

Solicitare din partea domnului deputat Ilie Dan Barna privind efectuarea unui concediu cu plată

PUNCTUL 11

Solicitare din partea domnului deputat Ilie Dan Barna privind efectuarea unui concediu cu plată

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea domnului deputat Ilie Dan Barna privind efectuarea unui concediu cu plată.

Cine este pentru? Toată lumea.

Împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Solicitare din partea domnului deputat Antal Istvan-Janos privind efectuarea unui concediu cu plată

PUNCTUL 12

Solicitare din partea domnului deputat Antal Istvan-Janos privind efectuarea unui concediu cu plată

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea domnului deputat Antal Istvan-Janos privind efectuarea unui concediu cu plată.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Abțineri? Nu sunt.

Solicitare din partea domnului deputat Dumitru Lupescu privind efectuarea unui concediu cu plată

PUNCTUL 13

Solicitare din partea domnului deputat Dumitru Lupescu privind efectuarea unui concediu cu plată

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea domnului deputat Dumitru Lupescu privind efectuarea unui concediu cu plată, 19 septembrie.

Cine este pentru? Toată lumea.

Împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Solicitare din partea domnului deputat Dorel Gheorghe Căprar privind efectuarea unui concediu cu plată

PUNCTUL 14

Solicitare din partea domnului deputat Dorel Gheorghe Căprar privind efectuarea unui concediu cu plată

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea domnului deputat Dorel Gheorghe Căprar privind efectuarea unui concediu cu plată.

Cine este pentru?

Împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Solicitare din partea doamnei deputat Mariana-Venera Popescu privind retragerea unei cereri de concediu cu plată

PUNCTUL 15

Solicitare din partea doamnei deputat Mariana-Venera Popescu privind retragerea unei cereri de concediu cu plată

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea doamnei deputat Mariana-Venera Popescu privind retragerea unei cereri de concediu cu plată.

Cine este pentru?

Împotrivă? Nu sunt.

Absențe? Nu sunt. Abțineri, pardon.

Solicitare din partea domnului deputat Vasile Varga privind motivarea unor absențe

PUNCTUL 16

Solicitare din partea domnului deputat Vasile Varga privind motivarea unor absențe

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea domnului deputat Vasile Varga privind motivarea unor absențe - începusem să citesc mai devreme - când va participa la Forumul Notarilor Latini din Buenos Aires, pe cheltuială proprie.

Este pentru, toată lumea?

Domnul Varga Vasile, membru în Comisia juridică, este și notar și pe activitatea lui de notar are o deplasare și atunci evident, cere învoire la Parlament să lipsească.

Da.

Bun.

Memorandum intern: Solicitarea Comisiei pentru buget, finanțe și bănci

PUNCTUL 17

Memorandum Intern: Solicitarea Comisiei pentru buget, finanțe și bănci

Domnul Eugen Nicolicea:

Memorandum Intern: Solicitarea Comisiei pentru buget, finanțe și bănci.

Este solicitat Salonul de recepții, gratuit în data de 29 noiembrie 2018, pentru Gala BURSA, Ediția a IV-a.

Cine este pentru?

Împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Solicitare din partea Universității București

PUNCTUL 18

Solicitare din partea Universității București

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea Universității București.

O vizită gratuită la Palatul Parlamentului, în data de 25 septembrie.

Cine este pentru? Toată lumea.

Împotrivă? Nu.

Abțineri? Nu.

Memorandum Intern: Aprobarea organizării de concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante din cadrul serviciilor Camerei Deputaților

PUNCTUL 19

Memorandum Intern: Aprobarea organizării de concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante din cadrul serviciilor Camerei Deputaților

Domnul Eugen Nicolicea:

Memorandum Intern: Aprobarea organizării de concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante din cadrul serviciilor Camerei Deputaților.

Cine este pentru?

Împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Vă mulțumesc pentru participare.

Domnul Iulian Bulai:

Domnule președinte, nu discutăm și solicitarea noastră pentru "Ora guvernului"?

Solicitare din partea Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic Domnul Eugen Nicolicea:

Mă scuzați, era printre altele.

Da, Comisia pentru mediu și echilibru ecologic solicită în perioada imediat următoare dezbaterea în perioada 24 - 25 în afara sediului Parlamentului, la Buzău.

Se solicită ca trei membri din cadrul personalului tehnic de specialitate să însoțească membrii comisiei și aprobăm toate cheltuielile aferente acțiunii, respectiv transport cu microbuzul, pe cont propriu, o noapte cazare și diurnă atât pentru membrii comisiei, cât și pentru staff-ul tehnic.

Cine este pentru?

Împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Domnul Ilie Dan Barna:

Domnule președinte, modificăm solicitarea pentru ministrul transporturilor, domnul Șova, pentru "Ora Guvernului".

Tema: "Starea actuală a infrastructurii din România".

Domnul Eugen Nicolicea:

Bun.

E temă generală, eu propun să supunem la vot.

Cine este pentru?

Domnul Ilie Dan Barna:

Da, da, o să depunem imediat.

Domnul Eugen Nicolicea:

... Eu, tu și . trei, noi trei.

Domnul Iulian Bulai:

Patru domnule președinte.

Domnul Eugen Nicolicea:

Patru, cinci.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Înseamnă că rămânem pe luni cu sesiune de respingere.

*

Ședința s-a încheiat la ora 12,52.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 18 aprilie 2024, 17:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro