Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2018 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 3 octombrie 2018 ora 13:00

Vorbitor: Barna Ilie Dan

Solicitare din partea domnului deputat Cristian Ghinea privind deschiderea unui birou parlamentar în Giurgiu, județul Giurgiu Domnul Barna Ilie Dan:

Dacă-mi permiteți și mie o intervenție, vă rog!

Adică ... precedentele până acum, sunt o mulțime de cabinete parlamentare de la deputații tuturor partidelor și în alte județe. Adică, cum să nu se impună brusc de astăzi, sau mă rog de acum două ședințe să nu se mai deschidă? Adică nu avem nici un temei.

Eu aș, eu . cred că e destul de legitimă dorința unui deputat de a avea o activitate într-un județ unde partidul nostru de exemplu nu are reprezentare.

Nu cred că afectează asta, nimic din stabilitatea parlamentarismului!

.............................
Domnul Ilie Dan Barna:

Vreau să mai invoc doar un argument, dacă îmi permiteți.

.............................
Domnul Ilie Dan Barna:

Într-adevăr, genul acesta de decizie nu afectează partidul de guvernământ tocmai prin ponderea la nivel național pe care acest partid o are. Dar pentru celelalte partide situația e destul de .

Avem un precedent, deci nu avem doar unul, avem mai multe birouri parlamentare care au fost deschise și în alte județe de parlamentari de la partide mai mici care nu prea au acoperire la nivelul întregii țări; un precedent care funcționează foarte bine și nu avem nici un temei legal, în opinia mea, pentru ca noi să refuzăm o astfel de solicitare care ține strict de capacitatea de muncă a fiecărui parlamentar care solicită acest lucru. Pentru că cei care au resurse de timp și energie să meargă și în județul învecinat o fac; cei care nu, rămân în județul propriu-zis. Nu e nicio miză aicea.

Dar, ca temei, adică se naște o discriminare prin faptul că refuzăm aceste cereri. Avem deja precedentul existent, sunt mai multe cabinete care au fost aprobate, nu facem decât să rămânem în același precedent pe care îl avem până acum. Adică nu văd, tocmai, fiind de acord cu dumneavoastră că nu vă afectează în nici un fel la nivelul PSD.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 6 decembrie 2022, 19:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro