Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 18 februarie 2019 ora 13:00

Ședința a început la ora 13,05.

Lucrările au fost conduse de domnul Eugen Nicolicea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Au participat: domnul Florin Iordache - vicepreședinte, domnul Silviu Dehelean - secretar, domnul Ion-Marcel Ciolacu, domnul Seres Denes, domnul Andrei Dominic Gerea și domnul Cătălin-Marian Rădulescu - chestori, domnul Alfred-Robert Simonis - Grupul parlamentar al PSD, domnul Gabriel Andronache - Grupul parlamentar al PNL, doamna Cristina-Mădălina Prună - Grupul parlamentar al USR, domnul Korodi Attila - Grupul parlamentar al UDMR, domnul Daniel Olteanu - Grupul parlamentar ALDE, domnul Adrian-Mihăiță Todoran - Grupul parlamentar al PMP, domnul Varujan Pambuccian (de la ora 13,10) - Grupul parlamentar al minorităților naționale și doamna Silvia-Claudia Mihalcea - Secretarul general al Camerei Deputaților.

Invitați: doamna Ștefania Bîrlibescu - Ministerul pentru relația cu Parlamentul, domnul George Ionuț Dumitrică- Secretar general adjunct, domnul Georgică Tobă - Secretar general adjunct interimar, domnul Gabriel Stecoza și domnul Ștefan Lagunovschi - Departamentul Secretariatului Tehnic, doamna Adriana Diaconescu - Direcția pentru organizarea lucrărilor în plen, domnul Sorin Berbece - Direcția pentru lucrările și secretariatul comisiilor, doamna Gabriela Enea - Direcția comunicare și relații publice, doamna Andreea Cleras - Direcția generală afaceri externe și doamna Andreea Stăncescu - Director general Cabinet Secretar general și domnul Alexandru Tănase - Departamentul Tehnic.

*

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților

PUNCTUL 1

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților

Domnul Eugen Nicolicea:

Bună ziua!

Dacă la ordinea de zi pe care o aveți, aveți observații?

Ordinea de zi a acestei ședințe.

Nu există.

V-aș ruga.

Domnul Gabriel Andronache:

Da.

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Este o intervenție care vizează ordinea de zi. Știu că este de competența Comitetului liderilor, dar îmi fac datoria de a o pune în discuție, și anume noi solicităm introducerea pe ordinea de zi, a unei propuneri legislative care are termenul depășit de aproape cinci luni de zile.

Este vorba de PLx 496/2018: deci introducerea pe ordinea de zi și dezbaterea în plenul Camerei Deputaților fără raport pe motiv că termenul este depășit. Are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 11 martie, ca Ziua națională a meseriilor.

Temeiul regulamentar este articolul 69.

Vă mulțumesc pentru atenție.

Domnul Eugen Nicolicea:

V-am dat cuvântul pentru că văd că nu este nici un reprezentant PNL din cadrul Biroului permanent. Solicitarea dumneavoastră este includerea pe ordinea de zi a Biroului permanent discutarea acestei situații sau includerea pe ordinea de zi a plenului?

Vă rog!

Domnul Gabriel Andronache:

Este includerea pe ordinea de zi a plenului; potrivit Regulamentului, este de competența Comitetului liderilor.

Domnul Eugen Nicolicea:

Mulțumesc frumos!

Deci această propunere v-aș ruga să o faceți la Comitetul liderilor.

Domnul Gabriel Andronache:

Era spre informare.

Domnul Eugen Nicolicea:

A, dacă începeați cu asta nu mai comentam nimic.

Mulțumesc frumos!

Bun.

Vă rog, deci liderul PMP s-a înscris, vă dau cuvântul.

Domnul Adrian-Mihăiță Todoran:

Și noi, Grupul PMP, avem o solicitare de introducere pe ordinea de zi la plen a unui caz foarte interesant. Cazul Goga, Octavian Goga. Cel care de un an de zile, de aproape un an de zile, are decizie definitivă de la Secția penală și își pierde cam toate drepturile, inclusiv cel de deputat. Noi ca și grup, am solicitat de șase luni de zile introducerea pe ordinea de zi în plenul Camerei Deputaților a acestui caz.

Totuși, gândiți-vă că din 13.03 are decizia definitivă. Este destul de mult, a trecut și bugetul, am înțeles că trebuia să existe un vot în plus, dar nu este normal după un an de zile noi să nu supunem la vot scoaterea unui om cu grave probleme penale.

Domnul Eugen Nicolicea:

Este pe ordinea de zi.

Domnul Adrian-Mihăiță Todoran:

Uite nu am citit și...

Domnul Eugen Nicolicea:

Da, mulțumesc.

Domnul Adrian-Mihăiță Todoran:

Sigur nu am citit ordinea de zi, deci este pe ordinea de zi?

Nu m-am uitat.

Domnul Eugen Nicolicea:

Prima chestiune, chiar dacă nu ar fi fost, nu este o propunere legislativă sau un proiect de lege în care liderii să poată să ceară includerea fără raportul de la Comisie.

Vă rog, o secundă.

În ordine; mai este domnul Dehelean.

Vă rog!

Domnul Silviu Dehelean:

Da, merci, domnul președinte de ședință.

Noi am făcut o solicitare, USR a depus o solicitare săptămâna trecută pentru prezența domnului ministru Teodorovici la... în fața Parlamentului și deci în data de 25, rămâne? Pentru că ați spus că trebuie pusă cu o săptămână înainte și am vrut să fie procedurală.

Ok, merci.

Domnul Eugen Nicolicea:

În regulă. Dacă nu credeți că e cazul să intrăm în ordinea de zi și să nu facem înaintea ordinii de zi o altă ordine de zi care nu are legătură cu subiectul?!

Bun.

Bineînțeles, toată lumea trebuie să... v-aș ruga domnul lider.

Domnul Korodi Attila:

Bună ziua, stimați colegi.

Eu nu propun nimic pentru ordinea de zi. Efectiv, aș dori să respectăm procedura. Ceea ce am spus colegeiînainte, trebuie să facem Comitetul liderilor și (...) haideți să închidem Biroul permanent, pentru că trebuie să ne apucăm de Comitetul liderilor!

Domnul Eugen Nicolicea:

Da, aveți dreptate. Eu sunt de vină, pentru că i-am dat cuvântul liderului de la PNL, ținând cont că n-aveau nici un reprezentant în Biroul permanent și m-am gândit că e ceva pentru... Odată dându-i cuvântul, nu puteam să nu dau cuvântul și la ceilalți.

Notă privind inițiativele legislative pentru care rapoartele comisiilor au fost depuse și distribuite în perioada 12 – 15 februarie 2019 care, la propunerea motivată a Biroului permanent sau a unui lider de grup parlamentar, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, în unanimitate, poate aproba înscrierea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru a fi dezbătute în zilele de luni, 18 și miercuri, 20 februarie 2019

PUNCTUL 2

Notă privind inițiativele legislative pentru care rapoartele comisiilor au fost depuse și distribuite în perioada 12 - 15 februarie 2019 care, la propunerea motivată a Biroului permanent sau a unui lider de grup parlamentar, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, în unanimitate, poate aproba înscrierea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru a fi dezbătute în zilele de luni, 18 și miercuri, 20 februarie 2019

Domnul Eugen Nicolicea:

Nota privind inițiativele legislative pentru care rapoartele comisiilor au fost depuse și distribuite în perioada 12 - 15 februarie 2019 care, la propunerea motivată a Biroului permanent sau a unui lider de grup parlamentar, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, în unanimitate, poate aproba înscrierea pe ordinea de zi pentru a fi dezbătute în zilele de luni, 18 și miercuri, 20 februarie 2019.

Rămâne ca această listă să fie analizată de Comitetul liderilor și să aducă modificările pe care le consideră.

Programul de lucru al Camerei Deputaților

PUNCTUL 3

Programul de lucru al Camerei Deputaților

Secretari de ședință

Domnul Eugen Nicolicea:

Proiectul Programului de lucru pentru această săptămână.

Dacă sunt observații sau comentarii? Nu.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Nu sunt.

Abțineri?

Nu sunt.

Secretarii de ședință vor fi domnii Mircea Drăghici și domnul Cristian Buican; vicepreședinte de serviciu va fi domnul Eugen Nicolicea.

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

PUNCTUL 4

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

Domnul Eugen Nicolicea:

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților.

Dacă membrii Biroului permanent sunt de acord cu comisiile și termenele propuse?

Cine este pentru?

Mulțumesc.

Solicitare din partea Comisiei pentru industrii și servicii cu privire la două inițiative legislative aflate în procedură parlamentară la Camera Deputaților (Plx 745/2018 și Plx 44/2019)

PUNCTUL 5

Solicitare din partea Comisiei pentru industrii și servicii cu privire la două inițiative legislative aflate în procedură parlamentară la Camera Deputaților (Plx 745/2018 și Plx 44/2019)

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea Comisiei pentru industrii și servicii cu privire la două inițiative legislative aflate în procedură parlamentară la Camera Deputaților (Plx 745/2018 și Plx 44/2019).

Din Notă ar rezulta că pentru cea din 2018 cererea ar fi tardivă dar, ținând cont că are același obiect de reglementare ca și Plx-ul 44/2019, unde este aceeași cerere, vă propun ca la solicitarea Comisiei pentru industrii, să le fie repartizate amândouă proiectele de lege, în vederea întocmirii unui raport comun împreună cu Comisia pentru administrație publică.

Acest lucru este posibil, s-a mai realizat de către Biroul permanent.

Cine este pentru?

Împotrivă? Nu sunt.

Un vot împotrivă. Da?

Abțineri? Nu sunt.

Scuze.

Solicitări privind efectuarea de concedii cu plată

PUNCTUL 6

Solicitări privind efectuarea de concedii cu plată:

domnul deputat Marius-Gheorghe Surgent

domnul deputat Ion Tabugan

domnul deputat Andrei Pop

domnul deputat Emanuel Iuliu Havrici

domnul deputat Adrian Solomon

Domnul Eugen Nicolicea:

Avem solicitări privind efectuarea de concedii cu plată: domnul deputat Marius-Gheorghe Surgent - 6 - 13 martie; Ion Tabugan - 18 - 20 și 25 - 27 februarie: Andrei Pop - 18, 19, 20 februarie; Emanuel Iuliu Havrici - 18, 19, 20 februarie; Adrian Solomon - perioada 25 - 28 februarie.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Cu unanimitate.

Solicitare din partea domnului secretar Dragoș Gabriel Zisopol privind amplasarea unor standuri cu produse tradiționale grecești și cipriote

PUNCTUL 7

Solicitare din partea domnului secretar Dragoș Gabriel Zisopol privind amplasarea unor standuri cu produse tradiționale grecești și cipriote

Domnul Eugen Nicolicea:

Solicitare din partea domnului secretar Dragoș Gabriel Zisopol privind amplasarea unor standuri cu produse tradiționale grecești și cipriote.

E vorba despre amplasarea unor standuri cu produsele tradiționale la P1, în fața Sălii de plen, în data de 25 martie 2019.

Dacă sunt obiecții?

Nu sunt.

Cine este pentru?

Cu unanimitate.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

PUNCTUL 8

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

Domnul Eugen Nicolicea:

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiei Permanente a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Paris, Franța, 1 martie 2019)

1. Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiei Permanente a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Paris, Franța, 1 martie 2019)

Domnul Eugen Nicolicea:

Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiei Permanente a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Paris, Franța, 1 martie 2019).

Participant: domnul deputat Răzvan Cuc - PSD; este șeful delegației Parlamentului României la APCE și membru al Comisiei permanente.

Acțiunea are un caracter parlamentar, prevăzută în programul de relații externe al Camerei Deputaților pentru anul 2019.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Nu sunt.

Abțineri?

Nu sunt.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la reuniunea Comisiei pentru cultură, știință, educație și media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Granada, Spania, 4 martie 2019)

2.Memorandum intern privind participarea la reuniunea Comisiei pentru cultură, știință, educație și media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Granada, Spania, 4 martie 2019)

Domnul Eugen Nicolicea:

Memorandum intern privind participarea la reuniunea Comisiei pentru cultură, știință, educație și media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Granada, Spania, 4 martie 2019).

Participant - unul singur, domnul deputat Andrei Nicolae, PSD, membru supleant al delegației, membru al Comisiei pentru cultură, știință, educație și media.

Participă ca membru supleant al doamnei deputat Diana Tușa.

Acțiunea are caracter parlamentar, este prevăzută în programul de relații externe pe anul 2019.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Nu sunt.

Abțineri?

Nu sunt.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind deplasarea în Republica Federală Germania, la Berlin, a domnului deputat Ovidiu Victor Ganț (10 – 15 martie 2019)

3. Memorandum intern privind deplasarea în Republica Federală Germania, la Berlin a domnului deputat Ovidiu Victor Ganț (10 - 15 martie 2019)

Domnul Eugen Nicolicea:

Memorandum intern privind deplasarea în Republica Federală Germania, la Berlin a domnului deputat Ovidiu Victor Ganț, 10 - 15 martie 2019.

Participant domnul Ganț.

Acțiunea are caracter parlamentar.

Cine este pentru?

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Întrucât am epuizat ordinea de zi a Biroului permanent, vă mulțumesc pentru participare și declar această ședință închisă.

Urmează ședința Comitetului liderilor și aș avea doar un comentariu.

Pe ordinea de zi se poate dezbate un proiect de lege sau o propunere legislativă la care termenul de depunere a raportului a fost depășit, nu alte chestiuni dacă nu există raportul.

Vă mulțumesc!

*

Ședința s-a încheiat la ora 13,17.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 13 iunie 2024, 5:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro