Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 18 februarie 2019 ora 13:00

1. Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților
aprobată. Poziția 46 pe poziția 3 (PLx 739/2018), poziția 7 pe poziția 30 (PLx 601/2014), PLx 751/2018 se înscrie pe Ordinea de zi sub rezerva primirii raportului consultă

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Eugen Nicolicea:

Bună ziua!

Dacă la ordinea de zi pe care o aveți, aveți observații?

Ordinea de zi a acestei ședințe.

Nu există.

V-aș ruga.

Domnul Gabriel Andronache:

Da.

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Este o intervenție care vizează ordinea de zi. Știu că este de competența Comitetului liderilor, dar îmi fac datoria de a o pune în discuție, și anume noi solicităm introducerea pe ordinea de zi, a unei propuneri legislative care are termenul depășit de aproape cinci luni de zile.

Este vorba de PLx 496/2018: deci introducerea pe ordinea de zi și dezbaterea în plenul Camerei Deputaților fără raport pe motiv că termenul este depășit. Are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 11 martie, ca Ziua națională a meseriilor.

Temeiul regulamentar este articolul 69.

Vă mulțumesc pentru atenție.

Domnul Eugen Nicolicea:

V-am dat cuvântul pentru că văd că nu este nici un reprezentant PNL din cadrul Biroului permanent. Solicitarea dumneavoastră este includerea pe ordinea de zi a Biroului permanent discutarea acestei situații sau includerea pe ordinea de zi a plenului?

Vă rog!

Domnul Gabriel Andronache:

Este includerea pe ordinea de zi a plenului; potrivit Regulamentului, este de competența Comitetului liderilor.

Domnul Eugen Nicolicea:

Mulțumesc frumos!

Deci această propunere v-aș ruga să o faceți la Comitetul liderilor.

Domnul Gabriel Andronache:

Era spre informare.

Domnul Eugen Nicolicea:

A, dacă începeați cu asta nu mai comentam nimic.

Mulțumesc frumos!

Bun.

Vă rog, deci liderul PMP s-a înscris, vă dau cuvântul.

Domnul Adrian-Mihăiță Todoran:

Și noi, Grupul PMP, avem o solicitare de introducere pe ordinea de zi la plen a unui caz foarte interesant. Cazul Goga, Octavian Goga. Cel care de un an de zile, de aproape un an de zile, are decizie definitivă de la Secția penală și își pierde cam toate drepturile, inclusiv cel de deputat. Noi ca și grup, am solicitat de șase luni de zile introducerea pe ordinea de zi în plenul Camerei Deputaților a acestui caz.

Totuși, gândiți-vă că din 13.03 are decizia definitivă. Este destul de mult, a trecut și bugetul, am înțeles că trebuia să existe un vot în plus, dar nu este normal după un an de zile noi să nu supunem la vot scoaterea unui om cu grave probleme penale.

Domnul Eugen Nicolicea:

Este pe ordinea de zi.

Domnul Adrian-Mihăiță Todoran:

Uite nu am citit și...

Domnul Eugen Nicolicea:

Da, mulțumesc.

Domnul Adrian-Mihăiță Todoran:

Sigur nu am citit ordinea de zi, deci este pe ordinea de zi?

Nu m-am uitat.

Domnul Eugen Nicolicea:

Prima chestiune, chiar dacă nu ar fi fost, nu este o propunere legislativă sau un proiect de lege în care liderii să poată să ceară includerea fără raportul de la Comisie.

Vă rog, o secundă.

În ordine; mai este domnul Dehelean.

Vă rog!

Domnul Silviu Dehelean:

Da, merci, domnul președinte de ședință.

Noi am făcut o solicitare, USR a depus o solicitare săptămâna trecută pentru prezența domnului ministru Teodorovici la... în fața Parlamentului și deci în data de 25, rămâne? Pentru că ați spus că trebuie pusă cu o săptămână înainte și am vrut să fie procedurală.

Ok, merci.

Domnul Eugen Nicolicea:

În regulă. Dacă nu credeți că e cazul să intrăm în ordinea de zi și să nu facem înaintea ordinii de zi o altă ordine de zi care nu are legătură cu subiectul?!

Bun.

Bineînțeles, toată lumea trebuie să... v-aș ruga domnul lider.

Domnul Korodi Attila:

Bună ziua, stimați colegi.

Eu nu propun nimic pentru ordinea de zi. Efectiv, aș dori să respectăm procedura. Ceea ce am spus colegeiînainte, trebuie să facem Comitetul liderilor și (...) haideți să închidem Biroul permanent, pentru că trebuie să ne apucăm de Comitetul liderilor!

Domnul Eugen Nicolicea:

Da, aveți dreptate. Eu sunt de vină, pentru că i-am dat cuvântul liderului de la PNL, ținând cont că n-aveau nici un reprezentant în Biroul permanent și m-am gândit că e ceva pentru... Odată dându-i cuvântul, nu puteam să nu dau cuvântul și la ceilalți.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 19 mai 2024, 14:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro