Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2006 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 30 octombrie 2006 ora 13:00

2. Programul de lucru al Camerei Deputaților
consultă

Programul de lucru al Camerei Deputaților Domnul Bogdan Olteanu:

Programul de lucru stimați colegi.

Domnul Bogdan Olteanu:

Avem steluțe, avem tot ce trebuie.

Vă rog, domnule secretar Rușanu.

Domnul Dan-Radu Rușanu:

Domnule președinte,

Deci, de mâine începem dezbaterea în Comisia de buget și finanțe a proiectului de Buget de stat pentru 2007. De mâine începem, de la ora 14,00. Azi se dau ultimele avize și mâine dimineață. Deci, noi, mâine, de la ora 14,00 intrăm pe fond.

Rugămintea ar fi ca aceste comisii, cât timp avem dezbaterea bugetului, să nu participe la plen și să participăm numai în comisii.

Din sală:

Anulăm plenul de joi.

Domnul Bogdan Olteanu:

Este vorba de ziua de joi, înțeleg.

Domnul Dan-Radu Rușanu:

În ziua de joi lipsim doar 10 oameni, nu mai mulți.

Propunerea este ca cei 10 deputați care fac parte din Comisia de buget-finanțe, să participe la lucrările comisiei, restul parlamentarilor să participe la plen.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă rog să se consemneze propunerea domnului Rușanu, în integralitatea sa. (Râsete).

Doamna Aura Vasile.

Doamna Aurelia Vasile:

Cei care au amendamente stau tot la comisie, nu?

Domnul Bogdan Olteanu:

Dar, să știți că nu insistăm să fie amendamente, doamna deputat. Este preferabil să fie la plen și să lucreze pentru procesul legislativ.

În legătură cu programul de lucru, dacă există alte obiecții, observații?

Vă rog, domnule Tabără.

Domnul Valeriu Tabără:

Să rămână și joi pentru comisii, pentru a încheia și problemele la buget-finanțe și, atunci, săptămâna viitoare avem totul la dispoziție pentru lucrări în plen.

Domnul Bogdan Olteanu:

Eu vă spun: știți care este singurul necaz? După aceea o să înceapă dezbaterile pe Camerele reunite pe buget și rămânem cu legile blocate.

Vă rog, domnule Márton Árpád.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Să încercăm să finalizăm cât mai multe legi. Eu chiar sunt de acord chiar de pe poz.28 să se ducă spre 40 acea lege de acceptare. Celelalte, care sunt de respingere, să le citim repede, pentru că și eu cred că ar fi bine ca joi să fie zi de comisii, ca acei deputați care au amendamente, să participe și să discute în Comisia de buget-finanțe acele amendamente pe care le au, că altfel le vom dezbate în plen. Unii și așa le vor dezbate în plen, dar măcar degrevăm plenul de aceste discuții. Și, eu cred că ar fi benefic să avem zi de comisii pentru joi. Foarte mulți dintre deputați vor dori să participe, vor trebui să aștepte ca să intre la rând, pentru că și alții mai au amendamente și mi se pare corect față de cei care au amendamente.

Domnul Bogdan Olteanu:

Și să facem miercuri plen?

Să facem miercuri un plen de dimineață ca să mai lichidăm din activ. (Discuții colaterale). Miercuri era plen reunit. Problema este aceeași și miercuri și joi. Să știți că și miercuri Comisia de finanțe are dezbateri pe buget. Deci, avem aceeași problemă.

Domnul Rușanu și domnul Tabără.

Domnul Dan-Radu Rușanu:

Domnule președinte,

Problemele la buget vor fi în clipa când se intră pe anexe. Acolo sunt amendamentele multe și pe anexe se intră abia săptămâna viitoare.

Acum suntem cu reprezentarea generală a bugetului, discuții generale și toate astea.

Domnul Bogdan Olteanu:

Și pe anexe când intrați, deci?

Domnul Dan-Radu Rușanu:

Miercuri și joi se pot dezbate în plen fără nici o problemă, pentru că noi, la comisii suntem la discuții generale.

Domnul Bogdan Olteanu:

Am înțeles.

Vă rog, domnul Tabără, domnul Oltean.

Domnul Valeriu Tabără:

Domnule președinte,

Aș fi vrut să mergem mâine, toată ziua cu plen, și miercuri și joi să fie comisii.

Domnul Bogdan Olteanu:

Și mâine sunt comisii.

Domnul Valeriu Tabără:

Deci, nu comisii după amiază, ci plen până seara.

Domnul Bogdan Olteanu:

Miercuri și joi comisii.

Domnul Ioan Oltean:

Îmi pare rău, nu sunt de acord cu colegul meu Valeriu Tabără. Aș dori ca programul să rămână în formula în care este el acum și, dacă se va impune ca joi să lucreze pe comisii, să aprobăm miercuri, pentru că dacă noi aprobăm de astăzi că joi sunt comisii, eu vă asigur că marți seara au plecat toți parlamentarii acasă. Iar, dacă între timp apare vreo situație care impune cu necesitate prezența parlamentarilor într-o ședință în plen joi, nu vom avea cu cine să o facem. Miercuri vom constata care este lista de acte normative rămasă neacoperită sau nevotată astăzi și mâine și, dacă - într-adevăr - se va impune un plen, facem plen, dacă nu, facem comisii și lucrul acesta este foarte clar.

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul Uioreanu, domnul Pambuccian.

Domnul Horea Dorin Uioreanu:

Deci, eu cred că problema ridicată de domnul Oltean este valabilă, dar dacă am rezolva plenul să fie miercuri n-ar mai exista această problemă și lucrul trebuie enunțat deja din ședința de grup de astăzi ca miercuri să fie plen. Și, atunci nu ar mai fi problema asta, pe care ați pus-o dumneavoastră.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă rog, domnule Pambuccian.

Domnul Varujan Pambuccian:

Domnule președinte,

Haideți să ne aducem aminte cum a fost în fiecare an până acum la buget. Eu știu lucrul acesta dar a funcționat și eu cred că e bine să nu ne îndepărtăm foarte mult de felul în care am procedat în fiecare an. Pentru că, este evident că săptămâna viitoare vor fi câteva zile ale Comisiei de buget-finanțe, pentru că acolo sunt discuțiile substanțiale, la anexe și nu la partea asta, generală - să spunem - de Lege a bugetului.

Și, atunci, nu cred că programul săptămânii de acum are de ce să fie într-un fel sau altul afectat de buget.

Săptămâna viitoare da, și săptămâna viitoare probabil că va lucra Comisia de buget-finanțe și atât, așa cum s-a lucrat în fiecare săptămână de dinainte discutării în plen a bugetului în fiecare an.

Domnul Bogdan Olteanu:

Da. Bun. Deci, până acum, înțeleg că avem varianta de a rămâne așa - și a rediscuta miercuri - sau varianta de a stabili de acum că miercuri este zi de plen și joi este zi de comisii.

Domnul Dan Ștefan Motreanu:

Mai putem face o a treia propunere, dacă-mi permiteți!

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă rog, domnule chestor.

Domnul Dan Ștefan Motreanu:

Ca mâine să fie plen toată ziua, să lăsăm în principiu că și joi va fi plen, dar dacă nu se mai impune nu mai facem și anunțăm miercuri că nu se mai face.

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnule Motreanu, este prea din scurt și sunt convins că toți colegii noștri au deja programul stabilit pentru marți după amiază.

Domnul Márton Árpád.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Cred că, într-adevăr, cea mai bună soluție este cu ziua de joi, cu steluță.

Domnul Bogdan Olteanu:

Am înțeles.

Vă propun, atunci, să reluăm discuțiile miercuri. Eu v-aș propune, în spiritul acestui program de lucru să mai adăugăm, totuși, stimați colegi. Astăzi este prevăzut program de dezbateri asupra problemelor, de la 16,00 la 19,30. Dacă sunteți de acord, eu v-aș propune să mai punem o steluță și să scriem că, dacă se termină dezbaterea pe articole la Legea ANI, să terminăm la 18,30, că până la urmă, de asta am făcut această prelungire de program. Dacă sunteți de acord? Mai dezbatem și altele. De acord? Bun. Este în regulă.

Am finalizat, atunci, discuția pe programul de lucru.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 21 iulie 2024, 4:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro