Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe nov. 2006 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 1 noiembrie 2006 ora 10:00

6. Solicitare din partea Grupului parlamentar al PNL privind înființarea unei comisii de anchetă parlamentară
consultă

Solicitare din partea Grupului parlamentar al PNL privind înființarea unei comisii de anchetă parlamentară Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Solicitare din partea Grupului parlamentar PNL privind înființarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru analizarea modului în care Comisia mixtă SRI-CNSAS a hotărât secretizarea unor dosare ce intră sub incidența Legii 187.

Acum, problema este următoarea, despre ce Comisie mixtă SRI-CNSAS este vorba? S-a constituit o comisie specială SRI-CNSAS?

Domnul Kelemen Hunor:

Domnule președinte, dacă-mi permiteți, a existat această comisie și cred că există și acum, dintre membrii Consiliului CNSAS și dintre membrii conducerii SRI, ei au negociat și au discutat predarea și preluarea dosarelor din arhiva fostei securități, asta era comisia mixtă SRI-CNSAS, care există și acum, și există și o comisie mixtă CNSAS-SIE.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Grupul PNL, susține solicitarea?

Domnul Horea Dorin Uioreanu:

Grupul este de acord, de aceea am și depus solicitarea și o susținem.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Rugămintea mea este, pentru Grupul PNL ca să facă și un proiect de hotărâre și să ne facă o structură a acestei comisii, dacă este vorba de o alcătuire conform algoritmului sau alcătuirea cu câte un reprezentant din fiecare partid, sunt sistemele obișnuite de lucru ale Camerei Deputaților și, atunci, am putea amâna discuția pentru luni. De principiu, este corectă și conformă regulamentului, sunt, din trei grupuri parlamentare, peste 50 de semnături, dar ne trebuie această precizare, obiectul competențelor și al competenței.

Eu v-aș propune, ca sistem de lucru, câte un reprezentant din partea fiecărui grup parlamentar și atunci, se alcătuiește și mai repede, și mai operativ.

Doamna Georgeta Ionescu :

Dacă-mi permiteți, domnule președinte, solicitarea inițiatorilor a fost de a se prezenta și Birourilor reunite, întrucât este vorba de o comisie comună Cameră-Senat.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Da, Comisia de control a SRI este o comisie comună.

Vă mulțumesc pentru observație, nu am fost atent.

Atunci, o vom transmite pentru ședința Birourilor permanente reunite.

Domnul Horea Dorin Uioreanu:

Oricum, noi vom face proiectul și îl vom trimite.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Da, să faceți și proiectul, ca să meargă o lucrare bună de la Cameră, să vadă toată lumea că o facem cum trebuie.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 16 iulie 2024, 17:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro