Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2014 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 2 decembrie 2014 ora 14:00

3. Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților
aprobată procedura de urgență numai pentru PLx nr.435/2014 consultă

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Avem 14 cereri de procedură de urgență ale deputaților. Conform procedurii, liderii, aveți vreuna asupra căreia v-ați înțeles? Nu.

Domnul Marian Neacșu:

În principiu, dacă nu au nimic împotrivă colegii mei, nu am apucat să discut aceasta cu ei și îmi cer scuze pentru aceasta, am primit o solicitare de a încerca să urgentăm procedurile privind cererea de reexaminare a președintelui la Legea farmaciei. Este la pag.24. Dacă ați fi de acord să o discutăm mâine. Noi suntem Cameră decizională? Da, a venit de la Senat. OK!

Termenul de depunere a raportului?

Domnul Marian Neacșu:

Dacă s-ar putea, mâine. Deci, PL-x 435, pag.24.

A fost o solicitare din partea ministrului pentru relația cu Parlamentul, bănuiesc că la inițiativa ministrului sănătății.

Doamna Cristina Crișu:

De la Ministerul Sănătății avem rugămintea să fie reexaminată mai repede.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

De ce a retrimis-o președintele?

Doamna Cristina Crișu:

Erau niște probleme legate de niște discriminări. La Senat a fost acceptată în parte cererea președintelui și a fost adoptată cu amendamente.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Despre ce era vorba? Care este fondul?

Doamna Cristina Crișu:

Proiectul de lege vizează mai multe modificări asupra Legii farmaciei, dar ea este urgentă pentru că este legat de un termen care se împlinește la sfârșitul anului și ar trebui promulgată legea până atunci.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Liderii nu au nicio problemă, nici eu nu am nicio problemă. De acord.

Domnul Scutaru.

Domnul Adrian George Scutaru:

Da, suntem de acord.

Am și eu o solicitare. Tot așa, nu am apucat să discutăm. Pentru ordinea de zi, la pct. 18 este proiectul de Lege pentru subvenționarea revistelor de cultură reprezentative din România.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Deci, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Domnul Adrian George Scutaru:

Da, îmi cer scuze.

Este un raport comun făcut de Comisia pentru buget și Comisia pentru cultură. Rugămintea este dacă am putea să o trecem pe o poziție mai în față, dacă sunteți de acord și dumneavoastră.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Da, m-a rugat și pe mine colegul dumneavoastră, care este inițiator. Nu am nicio problemă.

Pe locul 6. Liderii grupurilor? De acord. Membrii Biroului permanent? Unanimitate.

Deci, poz.18 devine poz.6. Termenul pentru inițiativa respectivă: mâine să fie raportul în plen și o punem și pe ordinea de zi în plen, ca să o dezbatem. Deci, o puneți pe ordinea de zi, sub rezerva primirii raportului, și să fie dezbătută miercuri dimineață. Mulțumesc foarte mult.

Avem o cerere de procedură de urgență din partea Guvernului. Se aprobă. Este pe PNDR, da? Mulțumesc foarte mult. Celelalte - la comisii.

Doamna Cristina Crișu:

Și aici, dacă îmi permiteți, dacă am putea să obținem un termen mai scurt, astfel încât proiectul să apuce să treacă până la sfârșitul anului și prin Senat, care este Cameră decizională.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Atunci, comisia să o discute săptămâna aceasta și să cerem termen pentru depunerea raportului - 8 decembrie, luni. Deci, raportul pentru 8 decembrie și o introducem pe ordinea de zi. Mulțumesc foarte mult.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 1 februarie 2023, 7:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro