România: 30 de ani de aderare la Francofonia instituțională

În categoria Anunțuri 20 martie 2023

„Francofonia viitorului: educație pentru dezvoltare durabilă“

România aniversează, în 2023, 30 de ani de la aderarea la Francofonia instituțională, iar această aniversare pune în evidență, printre altele, valoarea și diversitatea contribuției României în cadrul Francofoniei, precum și acțiunile întreprinse pentru promovarea Francofoniei și valorilor sale.

În fiecare an, la 20 martie, cele 88 de țări și guverne de pe cinci continente, având statutul de membri sau observatori ai Organizației Internaționale a Francofoniei, sărbătoresc Ziua Internațională a Francofoniei. Această dată marchează aniversarea semnării, în 1970, la Niamey (Niger), a tratatului referitor la crearea Agenției de Cooperare Culturală și Tehnică (ACCT), devenită ulterior Organizația Internațională a Francofoniei (OIF).

Vezi detalii

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 08 decembrie 2023


primită de la domnul deputat Nicolae-Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Joi, 7 decembrie, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, președintele Uniunii Ucrainenilor din România a participat la Forumul Internațional "Regiunea Ivano-Frankivsk - un partener de încredere", desfășurat în orașul ucrainean Ivano-Frankivsk, situat în apropierea frontierei cu România.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 08 decembrie 2023


primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Ștefan Mușoiu (Grupul parlamentar al PSD)
Am pledat în toate forurile internaționale la care am participat pentru necesitatea aderării la UE a Ucrainei și a Republicii Moldova

Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, domnul deputat Ștefan Mușoiu, a avut vineri, 8 decembrie 2023, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru integrarea europeană și euroatlantică a Ucrainei, doamna Olha Stefanishyna, la care a participat și E.S. domnul ambasador Ihor Prokopchuk.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 08 decembrie 2023


primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Constituția României trebuie să fie armonizată cu evoluțiile politice, sociale și de securitate

Sărbătorirea Zilei Constituției României are semnificații deosebite, care decurg din faptul că adoptarea Constituției, la 8 Decembrie 1991, prin referendum național, nu poate fi disociată de Revoluția din 1989, care a precedat-o, i-a construit bazele, fără de care nu s-ar fi putut scrie o nouă pagină a istoriei constituționale a României.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 08 decembrie 2023


primită de la domnul deputat Kiss Janos (Grupul parlamentar al PNL)
8 Decembrie - Ziua Constituției României

Astăzi, 8 decembrie, celebrăm un moment de care poate prea adesea uităm, deși, la timpul său, a reprezentat un moment emblematic, care literalmente a definit modul în care statul român se comportă și funcționează, atât din punctul de vedere al organizării relațiilor sale de putere, cât și, poate, mai ales din perspectiva noastră, sau a relațiilor dintre stat și cetățean, în special în privința drepturilor, libertăților, dar și obligațiilor noastre. Dar ce sărbătorim astăzi?

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 08 decembrie 2023


primită de la doamna deputat Cătălina Ciofu (Grupul parlamentar al PNL)
8 Decembrie - Ziua Constituției României

Ca mulți dintre locuitorii, fie și temporari, ai Bucureștiului, în drumul meu spre Parlament trec frecvent prin Piața Constituției și mă gândesc cât de ușor trecem cu vederea rolul și importanța Constituției într-un stat. Dar, de fapt, ce este Constituția?

Vezi știrea
Vezi mai multe știri

Centrul educational

Centrul educational si publicatii organizeaza un program de vizite educative la Camera Deputatilor. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult