Sunteti aici: Prima pagina > Internship 2023

ANUNȚ

Ediția curentă

Internship la Camera Deputaților - Ediția II - 2023

Începând de astăzi, 18 septembrie 2023, Camera Deputaților începe înscrierile pentru a II-a ediție a programului de internship 2023, care se va desfășura în perioada 16 octombrie – 15 decembrie a.c.
Programul este dedicat studenților și absolvenților interesați de activitatea uneia dintre cele două Camere ale Parlamentului României.

Programul de internship la Camera Deputaților reprezintă o inițiativă de transparentizare a procesului legislativ și de familiarizare a tinerei generații cu specificul activității Camerei Deputaților, viitorii interni având posiblitatea de a participa la activitățile desfășurate de către comisiile parlamentare sau departamentele participante. De asemenea, programul include o serie de cursuri, sesiuni tematice și vizite, complementare activității desfășurate de interni în cadrul structurilor.

Studenții și absolvenții pot aplica în perioada 18 septembrie – 1 octombrie a.c. , prin platforma de servicii online a Camerei Deputaților, implementată prin proiectul “Creșterea capacității administrative a Camerei Deputaților pentru furnizarea de servicii de calitate”, proiect cofinanțat din fonduri europene prin POCA 2014-2020. Pentru a aplica, se accesează link-ul https://servicii-electronice.cdep.ro , și se completează formularul din secțiunea CATEGORII DE SERVICII – Informații publice – Internship la CDep – Lansează solicitare sau click aici. Evaluarea candidaturilor și interviurile vor avea loc în prima jumătate a lunii octombrie.

Pe durata desfășurării internshipului, internii vor primi o indemnizație lunară, iar perioada de activitate va fi considerată vechime în muncă. Durata programului de lucru al internilor va fi de 20 de ore de prezență în fiecare săptămână; activitatea va fi remunerată cu suma de 1900 lei/brut/lună, iar perioada de 2 luni va fi considerată vechime în muncă.

Regulamentul de organizare și desfășurare a programelor de internship la Camera Deputaților, Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu completările ulterioare, calendarul programului, specializările disponibile și condițiile de eligibilitate pot fi consultate pe pagina de internet dedicată – click aici .