ORDONANȚĂ nr.26 din 30 ianuarie 1998
privind activitatea de confectionare a placilor cu numere de inmatriculare pentru vehicule rutiere, în atelierele Inspectoratului General al Politiei
Textul actului publicat în M.Of. nr. 41/30 ian. 1998

pentru vehicule rutiere, în atelierele Inspectoratului General al Poliției În temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) și (3) din Constituția României și ale art. 1 lit. p) din Legea nr. 221/1997 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe,

Guvernul României emite următoarea ordonanță:

Art. 1. - O dată cu înmatricularea sau autorizarea vehiculelor rutiere se eliberează și plăcile cu numărul atribuit, care se confecționează numai în atelierele Inspectoratului General al Poliției, activitate reprezentând prestare de servicii, a cărei contravaloare urmează să fie reținută integral de Ministerul de Interne pentru Inspectoratul General al Poliției, în vederea finanțării cheltuielilor materiale și de capital.

Art. 2. - Tarifele pentru această prestare de servicii se stabilesc de Inspectoratul General al Poliției, în funcție de categoria și de destinația plăcilor cu numere de înmatriculare, cu aprobarea ministrului de interne.

PRIM-MINISTRU
VICTOR CIORBEA

Contrasemnează:

p. Ministru de stat, ministru de interne,
Teodor Zaharia,
secretar de stat

p. Ministrul finanțelor,
Valentin Lazea,
secretar de stat

București, 30 ianuarie 1998.
Nr. 26.


Luni, 15 aprilie 2024, 22:51

Declinare de raspundere: Informațiile publicate în aceasta rubrică, precum și textele actelor normative nu au caracter oficial.