HOTĂRÂRE nr.1.032 din 19 septembrie 2002
privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.331/2001 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condițiile acordării medicamentelor cu și fără contribuție personală în tratamentul ambulatoriu și a Contractului-cadru privind condițiile acordării dispozitivelor medicale destinate corectării și recuperării deficiențelor organice sau funcționale ori corectării unor deficiențe fizice, în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate
![]() |
Textul actului publicat în M.Of. nr. 716/2 oct. 2002 |
![]() |
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. - Hotărârea Guvernului nr.1.331/2001 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condițiile acordării medicamentelor cu și fără contribuție personală în tratamentul ambulatoriu și a Contractului-cadru privind condițiile acordării dispozitivelor medicale destinate corectării și recuperării deficiențelor organice sau funcționale ori corectării unor deficiențe fizice, în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.32 din 18 ianuarie 2002, se modifică după cum urmează:
1. Alineatul (2) al articolului 4 va avea următorul cuprins:
(2) Dispozitivele medicale pot fi furnizate numai de unități de tehnică medicală organizate conform reglementărilor legale în vigoare. Unitățile de tehnică medicală acreditate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate se numesc furnizori acreditați de dispozitive medicale. Lista cuprinzând furnizorii acreditați de dispozitive medicale se stabilește de Casa Națională de Asigurări de Sănătate prin ordin al președintelui acesteia. Condițiile de acreditare și de retragere a acreditării se stabilesc prin norme metodologice de aplicare a contractului-cadru aprobat prin prezenta hotărâre.
2. Articolul 7 va avea următorul cuprins:
Art. 7. - Controlul activității care face obiectul contractului încheiat cu farmaciile acreditate se asigură de servicii specializate din structura Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a caselor de asigurări de sănătate, a Ministerului Sănătății și Familiei, a direcțiilor de sănătate publică sau a direcțiilor medicale din ministerele cu rețea sanitară proprie, după caz, împreună cu Colegiul Medicilor din România și Colegiul Farmaciștilor din România, organizate la nivel național și județean, respectiv al municipiului București. Controlul activității furnizorilor de dispozitive medicale se asigură de către servicii specializate din structura Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a caselor de asigurări de sănătate, a Ministerului Sănătății și Familiei, a direcțiilor de sănătate publică sau a direcțiilor medicale din ministerele cu rețea sanitară proprie, după caz, împreună cu Colegiul Medicilor din România, organizat la nivel național și județean, respectiv al municipiului București, precum și de alte instituții abilitate de lege.
3. Literele g) și q) ale articolului 1 din anexa nr. 1 vor avea următorul cuprins:
4. Litera c) a articolului 3 din anexa nr. 1 va avea următorul cuprins:
5. Articolul 4 din anexa nr. 2 va avea următorul cuprins:
Art. 4. - Contractul de furnizare de dispozitive medicale destinate corectării și recuperării deficiențelor organice sau funcționale ori corectării unor deficiențe fizice se încheie între furnizorul de dispozitive medicale, prin reprezentantul său legal, și casa de asigurări de sănătate, pe baza următoarelor documente:
PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE
Contrasemnează:
Ministrul sănătății și familiei,
Daniela Bartoș
Ministrul lucrărilor publice, transporturilor și locuinței,
Miron Tudor Mitrea
p. Ministrul apărării naționale,
Sorin Encuțescu,
secretar de stat
p. Ministrul de interne,
Nicolae Berechet,
secretar de stat
Ministrul finanțelor publice,
Mihai Nicolae Tănăsescu
București, 19 septembrie 2002.
Nr. 1.032.
Declinare de raspundere: Informațiile publicate în aceasta rubrică, precum și textele actelor normative nu au caracter oficial.