Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Structuri parlamentare 2012-2016 > Camera Deputaților > Comisii > Industrii Versiunea pentru printare
2012-2016

   ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Iulian Iancu (Grup PSD)

Președintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Iulian Iancu va avea pe lângă programul obișnuit al comisiei din perioada 04 iulie 2016 – 08 iulie 2016 următoarele activități:

4 iulie 2016 detalii
  INVITAȚIE DE PRESĂ
primită de la Comisia pentru afaceri europene

Comisia pentru afaceri europene și Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților organizează luni, 29 iunie, o dezbatere publică cu tema "Uniunea Energetică - Viitorul securității energetice a României și Uniunii Europene". Ședința se va desfășura în intervalul orar 12.00 - 15.00 (sala "Ovidiu Șincai", nivel 1M).

26 iunie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

În cursul zilei de astăzi, 4 iunie 2015, a fost analizat Raportul anual de activitate al ANRE pentru 2014 de către Comisiile parlamentare, portivit Legii nr. 160/2012. În urma discuțiilor, concluziile au fost următoarele:

4 iunie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Iulian Iancu, împreună cu ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, domnul Liviu Dragnea, vor susține miercuri, 13 mai, începând cu ora 15.30, o conferință de presă cu tema "Creșterea disciplinei în construcții prin modificarea Legii 10/1995" (sala "Spiru Haret", nivel P).

12 mai 2015
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

Lucrările Comisiei pentru industrii și servicii au avut loc marți, 17 februarie, și au fost conduse de președintele Comisiei, domnul deputat Iulian Iancu. În cadrul sedinței s-au dezbătut și s-au adoptat mai multe propuneri legislative și proiecte de Lege. La lucrările sedinței au participat, ca invitați, membri ai ministerelor, autorităților și asociațiilor.

17 februarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

În cursul zilei de astăzi, 10 februariei, membrii Comisiei pentru industrii și servicii s-au întâlnit cu reprezentanți ai Băncii Mondiale la o discuție privind noua lege a energiei termice din România.

13 februarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În cursul zilei de astăzi, 09.02.2015, la Comisia pentru industrii și servicii a avut loc o discuție cu reprezentanți ai Consiliului Concurenței privind promovarea propunerii legislative "Legea antreprenorului social".

9 februarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

În cursul zilei de astăzi, 2 februarie, la Comisia pentru industrii și servicii a avut o întâlnire cu domnul Ionel David - Președintele Asociației Române pentru Energie Eoliană în vederea analizării impactului noilor amendamente propuse de către ANRE, asupra producătorilor de energie din surse regenerabile.

3 februarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

În cursul zilei de astăzi, 3 februarie 2015, membrii Comisiei pentru industrii și servicii au avut o întâlnire cu reprezentanți ai asociațiilor profesionale din sectorul materialelor de construcții utilizate la reabilitarea clădirilor.

3 februarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

În cursul zilei de ieri, 27 ianuarie, la Comisia pentru industrii și servicii a avut loc o dezbatere cu conducerea ANRE și ANRSC, cu reprezentanți ai Ministerului Energiei, IMM și Mediului de Afaceri, precum și ai operatorilor și asociațiilor din domeniul energiei termice în vederea continuării analizei privind situația actuală a acestui domeniu și a rapoartelor prezentate de cele două autorități ANRE și ANRSC în vederea identificării soluțiilor urgente care se impun pentru modificarea cadrului legislativ primar.

28 ianuarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

În cursul zilei de astăzi, 27 ianuarie 2015, membri ai Comisiei pentru industrii și servicii împreună cu conducerea ANRE s-au întâlnit, la Palatul Parlamentului, cu John G. Rice - vicepreședinte al grupului General Electric, Peter Stracar - CEO pentru Europa Centrală și de Est al GE Global Growth and Operation și alți reprezentanți ai General Electric din România. În cadrul acestei întâlniri, domnul deputat Iulian Iancu, președinte al Comisiei pentru industrii și servicii a apreciat implicarea grupului General Electric în promovarea de investiții în România în ultimii 20 de ani și a subliniat că programul de investiții ale General Electric trebuie să continue în domeniul securității energetice și al eficienței energetice, în special în ceea ce privește securitatea și siguranța în alimentarea cu gaze naturale.

27 ianuarie 2015 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Astăzi, 27 ianuarie a.c., domnul Borbély László, președintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților a avut o întrevedere cu delegația Comisiei pentru Afaceri Externe și Unificare din Adunarea Națională a Republicii Coreea, condusă de domnul Yoon-Joe Shim, vicepreședinte al Comisiei.

27 ianuarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

În cursul zilei de astăzi, 19 ianuarie 2015, la Comisia pentru industrii și servicii a avut o dezbatere cu conducerea ANRE și ANRSC, cu reprezentanți ai Ministerului Energiei, IMM și Mediului de Afaceri, precum și ai operatorilor și asociațiilor din domeniul energiei termice în vederea analizării situației actuale a acestui domeniu și identificării soluțiilor urgente care se impun, inclusiv de natură legislativă.

19 ianuarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

În cursul zilei de astăzi, 16 ianuarie 2015, Comisia pentru industrii și servicii împreună cu cadre didactice de la Universitatea Tehnică de Construcții București – Facultatea de Ingineria Instalațiilor și reprezentanți ai asociațiilor profesionale au discutat despre noua lege a iluminatului public exterior din România, în scopul utilizării tehnologiilor eficiente pentru reducerea consumului de energie electrică și creștere a eficienței energetice.

16 ianuarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

În cursul zilei de astăzi, 16 ianuarie 2015, președintele Comisiei pentru industrii și servicii a participat la sediul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri la o dezbatere cu privire la Legea privind constituirea stocurilor de petrol privind siguranța în alimentare cu petrol și produse petroliere și Legea privind siguranța în alimentare cu gaze naturale a României.

16 ianuarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și Servicii

În cursul zilei de astăzi, 15 ianuarie, Comisia pentru industrii și servicii a avut o întâlnire cu reprezentanți ai asociațiilor profesionale din sectorul energiei regenerabile din România, în vederea analizării noilor politici energetice la nivel european și național, în noul context regional privind siguranța și securitatea energetică. La această dezbatere au participat domnul Adrian Borotea - Corporate Affair Director în cadrul CEZ România și domnul Ionel David - Președintele Asociației Române pentru Energie Eoliană.

15 ianuarie 2015
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

În cursul zilei de astăzi, 15 ianuarie, Comisia pentru industrii și servicii, împreună cu Comisia pentru muncă și protecție socială, au avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor cu privire la noua lege a turismului ce urmează a integra domeniile strategiei privind infrastructura, alimentarea cu energie, apă, condiții de mediu, inclusiv sistemul de acordare al voucherelor de vacanță, în vederea stabilirii unui program național privind problemele legate de dezvoltarea turismului în România. La această dezbatere a participat domnul Bogdan Iuliu Hossu - Președintele Confederației Naționale Sindicale „Cartel ALFA”.

15 ianuarie 2015
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

Marți, 25 noiembrie, Comisia pentru industrii și servicii a dezbătut și adoptat proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.35/2014 pentru completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012. Membrii comisiei au hotărât în unanimitate adoptarea proiectului de lege cu amendamente prin care populația care beneficiază de energie termică din sistemele centralizate să nu fie discriminată față de ceilalți cetățeni care utilizează gaze naturale pentru consumul propriu. Această prevedere se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2015, până în data de 30 iunie 2021, fiind valabilă pe toată perioada derulării calendarului de eliminare treptată a prețurilor reglementate.

25 noiembrie 2014 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

În data de 24 noiembrie, Comisia pentru industrii și servicii împreună cu celelalte comisii de specialitate ale Parlamentului României, cu atribuții conform Legii nr.160/2012, a organizat dezbaterea Raportului anual privind activitatea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. Cu acest prilej, ANRE a informat despre discriminarea care apare după 1 ianuarie 2015 când prețul energiei termice livrată populației din sistemele centralizate ar putea crește cu un procent cuprins între 28,81% și 38,70% ca urmare a creșterii prețului gazelor naturale pentru centralele termoelectrice. Această creștere s-ar datora diferenței de preț de circa 40% dintre prețul gazelor naturale pe piața concurențială și cea reglementată, gazele naturale având o influență de circa 75 – 80% în costul de producție al energiei termice. De asemenea, ANRE a adus la cunoștința membrilor comisiilor despre referatul înaintat Departamentului pentru Energie prin care susține rezolvarea acestei probleme prin promovarea ordonanței elaborate de către Departamentul pentru Energie, în regim de urgență.

24 noiembrie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

Comisia pentru industrii și servicii organizează luni, 24 noiembrie, începând cu ora 9.00, dezbaterea publică având ca temă structura prețului la energia electrică, în cadrul obligației de analiză, conform Legii nr. 123/2012 (sala „Nicolae Bălcescu”, nivel P).

21 noiembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

Comisia pentru industrii și servicii, în urma primirii din partea ANRE a „Raportului național 2013” realizat pentru Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare în Domeniul Energiei – ACER și Comisia Europeană, invită pe toți cei interesați la transmiterea punctelor de vedere, întrebărilor și observațiilor asupra activității ANRE din perioada 2013 – 2014 (până la 30 iunie 2014).

23 septembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

Comisia pentru industrii și servicii, în urma discuțiilor și dezbaterilor ce au avut loc asupra proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012, solicită Departamentului pentru energie, OPCOM SA și ANRE transmiterea punctului de vedere și a informațiilor privind „Regulamentul privind cadrul organizat de tranzacționare a contractelor bilaterale de energie electrică”. Sinteza dezbaterilor și concluziile aferente vor fi supuse dezbaterilor publice, într-o ședință publică ce va avea ca invitați pe toți participanții la piață precum și ANRE și Departamentul pentru energie.

15 septembrie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu R.S. Vietnam din Parlamentul României, domnul deputat Radu Zlati, și membri ai grupului vor avea miercuri, 4 septembrie, începând cu ora 10.00, o întrevedere cu o delegație parlamentară condusă de doamna Nguyen Thi Kim Ngan, vicepreședinte al Adunării Naționale a R.S. Vietnam (sala "Nicolae Titulescu", nivel P).

4 septembrie 2013 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților și președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Azerbaidjan din Parlamentul României, va avea miercuri, 8 mai, începând cu ora 14.30, o întrevedere cu E.S. domnul Eldar Hasanov, ambasadorul Republicii Azerbaidjan la București (sala "Nicolae Titulescu", nivel P).

8 mai 2013
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru industrii și servicii

Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, în colaborare cu INTACT Media Group, organizează, marți, 2 aprilie, dezbaterea Green Forum - "Energia verde: Soluție sau Problemă", care se va desfășura la Palatul Parlamentului, sala "Drepturilor Omului", începând cu ora 9.00.

2 aprilie 2013 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 29 ianuarie 2023, 7:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro