Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Structuri parlamentare 2016-2020 > Camera Deputaților > Comisii > Sănătate Versiunea pentru printare
2016-2020

  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Tudor Rareș Pop (Grupul parlamentar al USR)
privind reorganizarea și consolidarea sistemului național de transfuzii din România

Domnule Ministru Victor Costache,

Doamnă Raluca Turcan,

La ora actuală, în România, normele de siguranță și bunele practici privind testarea sângelui nu sunt la nivelul standardelor europene. Cu excepția centrului de transfuzie al armatei, nu avem nici un centru de transfuzie la zi cu normele și standardele prinse Directiva Europeană privind sistemul național de transfuzie.

5 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Florin Buicu (Grup PSD)

Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților și Comisia pentru sănătate publică a Senatului României, în colaborare cu Local American Working Group (LAWG) și The Economist Intelligence Unit Healthcare, au desfășurat o dezbatere tehnică privind „Finanțarea sistemului de sănătate din România”, la sediul Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților.

26 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Florin Corneliu Buicu (Grup PSD)
Legea tuberculozei intră in dezbateri la Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților

Deputații din Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților pun în dezbatere, pentru prima oară în această sesiune, Legea tuberculozei. Proiectul a fost trecut pe lista de urgență a actelor normative ce urmează a fi discutate. 5000 de semnături adunate de la susținători prin petiția „Parlamentari, votați Legea tuberculozei” au fost prezentate președintelui Comisiei pentru sănătate, conf. univ. dr. Corneliu Florin Buicu, încă din luna august.

5 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Florin Buicu (Grup PSD)
Miercuri, 19 aprilie 2017, Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților a găzduit întâlnirea “Construcția instituțională a structurii de evaluare a tehnologiilor medicale, inclusiv de formare pentru Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale”, la care au participat reprezentanți ai comisiilor de sănătate ale Senatului și Camerei Deputaților, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Dr. Cristian Grasu, Dr. Vlad Mixich, Dr. Maria-Cristina Dinescu, expert servicii medicale UMP – Banca Mondială, precum și experți internaționali.
20 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Florin Buicu (Grup PSD)
7 Aprilie - Ziua Mondială a Sănătății

În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății selectează ca temă pentru 7 Aprilie - Ziua Mondială a Sănătății, un domeniu prioritar de interes global de sănătate publică.

5 aprilie 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Corneliu-Florin Buicu (Grup PSD)

Peste trei pătrimi dintre români și-ar dori să călătorească în alt stat membru al Uniunii Europene pentru tratament medical, dacă ei sau un membru al familiei ar avea o problemă serioasă de sănătate, deși 43% declară că nu și-ar permite această soluție.

23 februarie 2017 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 iunie 2024, 21:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro