Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Le Parlement de la Roumanie > Délégations > APF > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Delegation du Parlement de la Roumanie à l'Assemblee Parlementaire de la Francophonie
Communiques de presse

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la presedintele Delegatiei Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Francofoniei (APF), domnul deputat Nicolae Banicioiu (Grupul parlamentar PRO Europa)

Astăzi, 14 iulie 2020, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze, îmi face o deosebită plăcere, în calitate de Președinte al Delegatiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, să adresez toate gândurile bune cetățenilor francezi.

14 iulie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a 45-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) Abidjan, Coasta de Fildeș, 6-9 iulie 2019

În perioada 6-9 iulie 2019, s-a desfășurat, la Abidjan, Coasta de Fildeș, cea de-a 45-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), ce a reunit 300 de parlamentari din 51 de secțiuni ale APF.

11 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la Conferința Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) din Regiunea Europa, Atena, Grecia, 14-16 aprilie

Doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, președinta Delegației Parlamentului României la APF a participat, în perioada 14-16 aprilie 2019, la Conferința Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) din Regiunea Europa, desfășurată la Atena, la invitația delegației parlamentare elene la APF.

18 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la Conferința Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) din Regiunea Europa
Atena, Grecia, 14-16 aprilie 2019

În perioada 14-16 aprilie 2019, va avea loc, la Atena, Grecia, Conferința Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) din Regiunea Europa, la invitația delegației parlamentare elene la APF.

12 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președinta Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grupul parlamentar al PSD)
Celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei în data de 20 martie 2019

Doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, Președinta Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, în numele tuturor membrilor Delegației, adresează Vive la Francophonie cu ocazia celebrării, astăzi, 20 martie 2019, a Zilei Internaționale a Francofoniei, moment important pentru toți francofonii și francofilii din țara noastră și din spațiul francofon.

20 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția generală afaceri externe și protocol
privind întrevederea membrilor Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei cu Secretarul general al Organizației Internaționale a Francofoniei, E.S. doamna Louise Mushikiwabo

Doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, alături de membri ai Delegației, a avut marți, 12 martie 2019, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. doamna Louise Mushikiwabo, Secretarul general al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), aflată în România în prima sa vizită oficială de la preluarea mandatului.

13 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind Participarea la cea de-a 31-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei din Regiunea Europa - Andorra la Vella, Andorra, 21-24 octombrie 2018
La invitația Secțiunii Andorra la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), în perioada 21-24 octombrie 2018, a avut loc în Andorra la Vella, cea de-a 31-a Sesiune a APF din Regiunea Europa, la care au participat în jur de 60 de parlamentari francofoni, reprezentând 18 secțiuni din Regiunea Europa.

Din partea Delegației Parlamentului României la APF au participat: domnul deputat Sorin Mihai Cîmpeanu, membru al Delegației și Președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) și domnul senator Cătălin Dumitru Toma, membru al Delegației. [...]

24 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE
Participarea la cea de-a 44-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei
Québec, Canada, 7-10 iulie 2018

În perioada 7-10 iulie 2018 a avut loc, în Québec, Canada, cea de-a 44-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), la care, din partea Delegației Parlamentului României la APF au participat: domnul deputat Sorin Mihai Cîmpeanu, care a condus delegația, membru al Comisiei APF pentru educație, comunicații și cultură, președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), domnul deputat Constantin Codreanu, membru al Comisiei politice a APF, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, doamna deputat Cristina-Ionela Iurișniți, membră a Rețelei Femeilor Parlamentare a APF și raportor la Sub-comisia pentru educație a APF, președinta Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților.

12 iulie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a 44-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei Québec, Canada, 7-10 iulie 2018

În perioada 7-10 iulie 2018 va avea loc, în Québec, Canada, cea de-a 44-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), la invitația domnului Jacques Chagnon, Președintele Adunării Naționale din Québec și Președinte al APF.

5 iulie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ


privind ziua documentară în județul Argeș din cadrul Conferinței Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) din Regiunea Europa

În data de 22 mai 2018, la invitația doamnei deputat Simona Bucura-Oprescu și a președintelui Consiliului Județean Argeș, domnul Constantin Dan Manu, președinții de delegații parlamentare și membrii Programului Tineri Parlamentari Francofoni prezenți la această acțiune au participat la vizita documentară în județul Argeș.

24 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind lucrările Conferinței Președinților de delegații parlamentare membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei din Regiunea Europa
(21 mai, Palatul Parlamentului)

La invitația președintelui Delegației Parlamentului României a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), doamna deputat Simona BUCURA-OPRESCU, luni, 21 mai 2018, s-au desfășurat, la Palatul Parlamentului, lucrările Conferinței Președinților de delegații parlamentare membre ale APF din Regiunea Europa, la care au participat președinți de delegații parlamentare din 15 Secțiuni membre ale Regiunii Europa a APF, reprezentanți ai instituțiilor francofone cu sediul la București, membri ai Programului Tineri Parlamentari Francofoni.

[...]

23 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Delegației Parlamentului României la APF, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grupul parlamentar al PSD)

Conferința președinților de delegații parlamentare ale Adunării Parlamentare a Francofoniei din regiunea Europa se va desfășura în perioada 21 – 22 mai. Evenimentul va stabili activitățile de promovare a Francofoniei românești la nivel instituțional și în diverse domenii de activitate în România, principalele coordonate pentru pregătirea celei de-a XXXI-a Adunări Regionale Europa, și va monitoriza rezoluțiile adoptate la Sesiunea plenară a APF de anul trecut de la Luxemburg.

21 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ Privind participarea la conferința cu tema Le modèle culturel francophone de la Roumanie centenaire. 25 ans de Francophonie institutionnalisée en Roumanie
(sediul MAE, Sala „Gafencu”, 21 martie 2018)

Cu ocazia Zilei Internaționalei a Francofoniei, în data de 21 martie 2018, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, și domnul deputat Sorin Cîmpeanu, membru al Delegației, președinte al Agenției Universitare a Francofoniei și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, au participat la sediul MAE, la Conferința cu tema Le modèle culturel francophone de la Roumanie centenaire - 25 ans de Francophonie institutionnalisée en Roumanie.
22 martie 2018 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
privind Celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei

În ziua de 20 martie, francofoni din întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Francofoniei. În acest an deosebit al Centenarului, sunt aniversați, de asemenea, 25 de ani de Francofonie în România.

20 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a patra reuniune din cadrul Programului APF Tineri Parlamentari Francofoni
(Dakar, Senegal și Antananarivo, Madagascar, 5-11 martie 2018)

În perioada 5-11 martie 2018 a avut loc, în Senegal și Madagascar, cea de-a patra reuniune din cadrul Programului Tineri Parlamentari Francofoni al Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF)- Regiunea Africa, la care a participat doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, președintele Delegației Parlamentului României la APF și reprezentant al Regiunii Europa în cadrul acestui Program, alături de tineri parlamentari francofoni din fiecare din cele patru Regiuni ale APF.

16 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
La lucrările Conferinței internaționale a femeilor francofone desfășurate la Palatul Parlamentului în zilele de 1 și 2 noiembrie 2017, participanții s-au bucurat de prezența doamnei Michaëlle JEAN, Secretar General al Organizației Internaționale a Francofoniei, a doamnei Ameenah GURIB-FAKIM, Președintele Republicii Maurițius, a domnului Yannick GLEMAREC, directorul executiv adjunct al organizației ONU Femmes și a doamnei Ouided BOUCHAMAOUI, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, Președinta Uniunii Tunisiene pentru Industrie, Comerț și Artizanat.

Participanții de nivel înalt s-au referit la principiile esențiale pentru dezbaterile din cadrul Conferinței și au subliniat efectul pozitiv al egalității de gen în toate dimensiunile vieții politice, sociale și economice. [...]

3 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru cooperare cu organizațiile internaționale și UE

Președintele Delegației parlamentare române la Adunarea Parlamentara a Francofoniei (APF), domnul deputat Nicolae Bănicioiu, împreună cu membrii Delegației vor participa în perioada 1 – 2 noiembrie 2017, la București la Conferința femeilor francofone, organizată de Ministerul Afacerilor Externe împreună cu Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) și Parlamentul României. Propunerea privind organizarea, în România, a Conferinței femeilor francofone privind rolul femeilor în dezvoltarea economică a fost avansată de Secretarul General al Francofoniei, doamna Michaëlle Jean, cu ocazia vizitei sale la București, în mai 2016.

1 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Reușită extrem de onorantă pentru România, care va fi gazda Conferinței Președinților din Regiunea Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF).

Reuniți la Sarajevo, în cadrul celei de-a 30-a Sesiuni a Adunării Regionale a APF, în data de 24 octombrie a.c., membri ai 22 de delegații parlamentare naționale au acceptat propunerea României avansată de către Președintele Delegației parlamentare române la APF, domnul deputat Nicolae BĂNICIOIU. Propunerea a fost susținută și de către președintele Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), domnul deputat Sorin CÎMPEANU. Din delegația României care a susținut

Conferința Președinților APF urmează a avea loc la București în anul aniversării Centenarului, în perioada 20-22 mai 2018.

24 octombrie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
participarea la cea de-a 43-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei- APF (Luxemburg, 8-11 iulie 2017)

În perioada 8-11 iulie 2017, la Luxemburg, a avut loc cea de-a 43-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), dedicată temei privind: "Diversitatea lingvistică, diversitatea culturală, identități".

13 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea parlamentară a Francofoniei, domnul Nicolae Bănicioiu, și membri ai Delegației, doamna deputat Cristina Iurișniți și domnul deputat Constantin Codreanu,au participat, în data de 20 martie 2017, cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei, la Seara Francofoniei, care a fost organizată la Teatrul Național I.L. Caragiale, de către Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Primăria Municipiului București și Ministerul Culturii și Identității Naționale.

21 martie 2017 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie dimanche, 5 février 2023, 15:50
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro