Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APF > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei
Comunicat de presa din 21 martie 2017
COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea parlamentară a Francofoniei, domnul Nicolae Bănicioiu, și membri ai Delegației, doamna deputat Cristina Iurișniți și domnul deputat Constantin Codreanu,au participat, în data de 20 martie 2017, cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei, la Seara Francofoniei, care a fost organizată la Teatrul Național I.L. Caragiale, de către Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Primăria Municipiului București și Ministerul Culturii și Identității Naționale.

^
În deschiderea Galei au luat cuvântul: domnul Sergiu Nistor, Consilier prezidențial, Reprezentant personal al Președintelui României pentru Francofonie, domnul Bogdan Mănoiu, Secretar de Stat din MAE, doamna Hary Andriamboavonjy, Director a.i. al Biroului regional al OIF pentru Europa Centrală și de Est, domnul Bagnick Ndiaye, Ministrul culturii și comunicațiilor din Senegal, doamna Tomnița Michaela Florescu, viceprimar al Municipiului București.
Programul a inclus un moment muzical susținut de Cantata – Orchestra română de tineret și decernarea Premiilor Francofoniei, din partea Grupului Ambasadelor, delegațiilor și instituțiilor francofone din România (GADIF).
În cursul aceleiași zile a avut loc, în Piața Francofoniei, ceremonia de inaugurare a bustului lui Léopold Sédar Senghor, părinte co-fondator al Francofoniei instituționale, personalitate prestigioasă politică și culturală a Senegalului, în prezența unei delegații senegaleze conduse de Ministrul senegalez al culturii și comunicațiilor. Bustul a fost donat României de către Senegal pentru a fi amplasat în cadrul monumentului Francofoniei la București.
La cele două evenimente au mai participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, oficialități, reprezentanți ai administrației publice, ai societății civile implicați în proiecte francofone, personalități politice și culturale, jurnaliști, membri ai cercurilor universitare și academice cu preocupări în sfera Francofoniei.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 5 februarie 2023, 15:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro