Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APF > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei
Comunicat de presa din 03 noiembrie 2017
COMUNICAT DE PRESĂ ^
La lucrările Conferinței internaționale a femeilor francofone desfășurate la Palatul Parlamentului în zilele de 1 și 2 noiembrie 2017, participanții s-au bucurat de prezența doamnei Michaëlle JEAN, Secretar General al Organizației Internaționale a Francofoniei, a doamnei Ameenah GURIB-FAKIM, Președintele Republicii Maurițius, a domnului Yannick GLEMAREC, directorul executiv adjunct al organizației ONU Femmes și a doamnei Ouided BOUCHAMAOUI, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, Președinta Uniunii Tunisiene pentru Industrie, Comerț și Artizanat.


Participanții de nivel înalt s-au referit la principiile esențiale pentru dezbaterile din cadrul Conferinței și au subliniat efectul pozitiv al egalității de gen în toate dimensiunile vieții politice, sociale și economice.
În marja Conferinței, parlamentarii români, membri ai Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei au purtat mai multe discuții bilaterale cu oficialii prezenți.
În ziua de 2 noiembrie 2017, în cadrul sesiunii de închidere a Conferinței, a fost adoptat Apelul de la București, prin care se propune statelor membre ale Francofoniei să elaboreze un plan de acțiune pentru autonomia economică a femeilor. De asemenea, a fost lansată Rețeaua francofonă a femeilor antreprenor.
La finalul evenimentului, Secretarul General al Francofoniei, doamna Michaëlle JEAN, a susținut o conferință de presă alături de domnul deputat Sorin CÎMPEANU, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei și Președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 5 februarie 2023, 16:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro