Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APF > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei
Comunicat de presa din 05 iulie 2018
COMUNICAT DE PRESĂ ^
privind participarea la cea de-a 44-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei Québec, Canada, 7-10 iulie 2018

În perioada 7-10 iulie 2018 va avea loc, în Québec, Canada, cea de-a 44-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), la invitația domnului Jacques Chagnon, Președintele Adunării Naționale din Québec și Președinte al APF.

^
La această acțiune din partea Delegației Parlamentului României la APF vor participa: domnul deputat Sorin Mihai Cîmpeanu, care va conduce delegația, membru al Comisiei APF pentru educație, comunicații și cultură, președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, domnul deputat Constantin Codreanu, membru al Comisiei politice a APF, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, doamna deputat Cristina-Ionela Iurișniți, membru al Delegației Parlamentului României la APF, membră a Rețelei Femeilor Parlamentare a APF și raportor la Sub-comisia pentru educație a APF, președintele Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților.
În cadrul sesiunii APF se va desfășura, în data de 7 iulie a.c., reuniunea Rețelei femeilor parlamentare membre ale APF. În data de 8 iulie a.c., vor avea loc reuniuni ale celor patru comisii APF, în cadrul cărora vor fi dezbătute proiecte de rezoluție pe teme de actualitate din spațiul francofon, ce vor fi adoptate la sesiunea plenară.
În perioada 9-10 iulie a.c. va avea loc sesiunea plenară, tema dezbaterii generale din acest an fiind: Bune practici ale parlamentelor în era digitală, între care: Lucrările în plen și în comisii; Participarea cetățenilor la consultări și comunicări; Biblioteca și serviciile de cercetare; Sisteme de date deschise sau de difuzare a informațiilor; Schimbul de informații cu alte parlamente.
La sesiunea plenară va participa doamna Michaëlle Jean, Secretar general al Organizației Internaționale a Francofoniei, care se va adresa parlamentarilor francofoni și va răspunde întrebărilor delegațiilor participante.
În cadrul Sesiunii plenare, membrii Programului Tineri Parlamentari Francofoni vor susține inițiativa de constituire a Rețelei Tineri parlamentari francofoni în cadrul organizației.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 5 februarie 2023, 15:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro