Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APF > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei
Comunicat de presa din 24 octombrie 2018
COMUNICAT DE PRESĂ ^
privind Participarea la cea de-a 31-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei din Regiunea Europa - Andorra la Vella, Andorra, 21-24 octombrie 2018
La invitația Secțiunii Andorra la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), în perioada 21-24 octombrie 2018, a avut loc în Andorra la Vella, cea de-a 31-a Sesiune a APF din Regiunea Europa, la care au participat în jur de 60 de parlamentari francofoni, reprezentând 18 secțiuni din Regiunea Europa.


Din partea Delegației Parlamentului României la APF au participat: domnul deputat Sorin Mihai Cîmpeanu, membru al Delegației și Președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) și domnul senator Cătălin Dumitru Toma, membru al Delegației.
Tema acestei sesiuni a fost "Turismul durabil în țările din spațiul francofon: factor de dezvoltare economică, de mediu și socio-culturală".
Lucrările au fost deschise de Președintele Parlamentului Principatului Andorra și moderate de domnul Jean-Paul Wahl, Șeful Misiunii Regionale Europa. La această reuniune a participat Secretarul general al APF, domnul Jacques Krabal.
În urma adoptării Declarației de la București, în data de 21 mai 2018, în cadrul Conferinței Șefilor Delegațiilor parlamentare francofone din Regiunea Europa găzduită de Camera Deputaților, privind stabilirea unei strategii de promovare a limbii franceze ca limbă de lucru în cadrul instanțelor europene, la sesiunea plenară din Andorra s-a stabilit crearea unui Grup de lucru care să susțină și să coordoneze acest proiect.
Acest Grup de coordonare va fi format din: domnul deputat Hamsa Fassi Fihri, Președintele Delegației Belgia/Wallonie Bruxelles la APF, în calitate de Președinte, domnul deputat Sorin Cîmpeanu, membru al Delegației la APF și Președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, și domnul deputat Bruno Fuchs, Președintele Delegației Franței-Adunarea Națională. Membrii acestui Grup vor avea în mod constant reuniuni de lucru la Bruxelles sau Paris.
În cadrul dezbaterilor, au intervenit, din partea țării gazdă, Președintele Parlamentului Principatului Andorra, domnul Vicenç Mateu Zamora, Ministrul Mediului, Agriculturii și Dezvoltării Durabile, doamna Sílvia Calvó Armengol, Ministrul Educației și Formării Profesionale, domnul Eric Jover Comas, Ministrul Turismului, domnul Francesc Camp Torres, precum și experți la nivel înalt care au împărtășit cu parlamentarii prezenți exemple de bune practici privind dezvoltarea turismului durabil prin evidențierea punctelor forte și a provocărilor sale.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 5 februarie 2023, 15:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro