Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APF > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei
Comunicat de presa din 20 martie 2019
COMUNICAT DE PRESĂ ^
primit de la președinta Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grupul parlamentar al PSD)
Celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei în data de 20 martie 2019

Doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, Președinta Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, în numele tuturor membrilor Delegației, adresează Vive la Francophonie cu ocazia celebrării, astăzi, 20 martie 2019, a Zilei Internaționale a Francofoniei, moment important pentru toți francofonii și francofilii din țara noastră și din spațiul francofon.

Parlamentarii români susțin cu mare entuziasm motto-ul "En français s'il vous plait", ales în acest an de doamna Louise Mushikiwabo, Secretar general al Francofoniei, pentru sărbătorirea acestei zile.
În data de 21 martie 2019, în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Francofoniei, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu va participa la Bruxelles, la sediul Parlamentului Wallonie-Bruxelles, la Seminarul cu tema Utilizarea limbii franceze și promovarea multilingvismului în cadrul instituțiilor europene.
Dezbaterile se vor desfășura în cadrul a trei paneluri având ca teme: Stadiul actual al utilizării limbilor în cadrul instituțiilor europene; Limbile străine ca mize strategice; Promovarea multilingvismului.
Doamna deputat va modera primul panel: Stadiul actual al utilizării limbilor în cadrul instituțiilor europene, în cadrul căruia vor interveni: domnul Thierry Lefevre, director general al multilingvismului Curtea de Justiție a Uniunii Europene, doamna Caroline Monvoisin, consilieră din partea Franței la Reprezentanța permanentă a Franței pe lângă de Uniunea Europeană, domnul Thierry Cornillet, deputat european de naționalitate franceză.
Lucrările acestui seminar francofon vor fi deschise de domnul Jean-Paul Wahl, Șeful Misiunii Regionalei Europa a APF, și de domnul Jacques Krabal, Secretarul general al Adunării Parlamentare a Francofoniei.
Parlamentarii francofoni au convenit să promoveze multilingvismul, o valoare europeană deosebit de importantă, și să acționeze în consecință, mai ales din perspectiva următoarelor alegeri europarlamentare. Voința politică este esențială pentru susținerea limbii franceze în instituțiile europene.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 5 februarie 2023, 16:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro