Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCEMN > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre
Comunicat de presa din 10 noiembrie 2008
COMUNICAT DE PRESĂ

Cea de-a 32-a sesiune plenară a Adunării parlamentare a Organizației pentru Cooperare Economică a Mării Negre, recent încheiată la Chișinău, Republica Moldova, a pus în discuție și a dezbătut ca temă principală procesul globalizării și problema păstrării identității naționale în statele membre ale CEMN.
Cu ocazia acestui eveniment domnul Eugen Nicolicea, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a preluat președinția acestei organizații, pentru un interval de șase luni, în numele Parlamentului României.
Cu această ocazie a fost adoptată hotărârea pentru constituirea unor grupuri de lucru comune cu Parlamentul European pentru intensificarea cooperării dintre cele două structuri pe diverse domenii, de la economic și comercial la respectarea drepturilor omului.
Prin consensul politic al delegațiilor permanente din statele membre ale APCEMN, domnul deputat Mircea Ciopraga, șeful delegației permanente a Parlamentuluii României la APCEMN, a fost ales în funcția de vicepreședinte al acestei Adunări.
Conform declarației domnului deputat Mircea Ciopraga, România va juca un rol activ în promovarea și intensificarea vizibilității APCEMN la nivel european.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 iunie 2024, 17:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro